REUTERS/Dylan Martinez
VATRENI OTPUTOVALI U PORTUGAL

ZLATKO DALIĆ OBJAVIO PLAN ZA NOVU HRVATSKU 'Rezultat sad nije primaran! Priliku će dobiti svi, pred nama je sedam mjeseci priprema za ono najvažnije'

Piše: HinaObjavljeno: 03. rujan 2018. 15:11

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u ponedjeljak u Portugal gdje će u četvrtak odigrati prijateljsku utakmicu protiv aktualnog europskog prvaka u Faru (20.45 sati), dok ju pet dana potom očekuje i prvi nastup u novom natjecanju Ligi nacija protiv Španjolske u Elcheu (20.45 sati), a izbornik Zlatko Dalić izjavio je kako će ta dva susreta poslužiti za pronalazak nove energije nakon osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Čekaju nas dvije provjere koje će dobro doći novim igračima, a pritom nastavljamo s nizom jakih utakmica koje igramo ove godine. Pred nama je sedam mjeseci rada i priprema za ono što nam je najvažnije, a to su kvalifikacije za Europsko prvenstvo i samo Europsko prvenstvo. Iskoristit ćemo Portugal i Španjolsku za pravu pripremu, za pronalazak nove energije. Rezultat je uvijek bitan, ali nije sada primaran. U prvom planu je selekcija. Mi smo ispražnjeni i trebat će nam nešto vremena da se vratimo. Svi koji su krenuli na put dobit će priliku, imaju šansu, pogotovo napadači Santini, Livaja i Čop", rekao je izbornik Dalić uoči polaska.

SN

Osim Vedrana Ćorluke, Marija Mandžukića i Danijela Subašića koji su se oprostili od igranja za reprezentaciju nakon SP, izbornik Dalić za utakmice s Portugalom i Španjolskom ne može računati niti na Antu Rebića i Andreja Kramarića zbog ozljeda, dok će dokapetan Ivan Rakitić propustiti Portugal i biti na raspolaganju za ogled u Elcheu.

"Imao sam dogovor s Kramarićem da će preskočiti ovo okupljanje kako bi se u klubu pripremio za nastavak prvenstva, Ligu prvaka i reprezentaciju. Dugo je bio ozlijeđen, tek je počeo trenirati i nema nikakvih problema", objasnio je Dalić.

Bit će ovo prvo okupljanje reprezentativaca nakon moskovskog finala Svjetskog prvenstva prije mjesec i pol dana.

"Nismo još do kraja svjesni što smo napravili, da smo zasluženo drugi na svijetu. Euforija se tek stišava, dojmovi se sliježu, no počinje novo natjecanje, stižu nova iskustva i izazovi. Na kraju moramo biti spremni za kvalifikacije za Europsko prvenstvo i na Europskom prvenstvu pokušati ponoviti ono što smo doživjeli u Rusiji", zaključio je hrvatski izbornik.

Linker
17. travanj 2024 05:48