CROPIX
SASTAV SE ZNA VEĆ DANAS

ZLATKO DALIĆ ODMAH NAJAVIO PROMJENE ZA NEDJELJU 'Bilo je više muke nego što smo očekivali! A njih dvojica će u nedjelju igrati od prve minute'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. ožujak 2019. 23:59

Hrvatski su navijači s nestrpljenjem dočekali hrvatsku nogometnu reprezentaciju u novim kvalifikacijama za EURO 2020. Na Maksimiru su gledatelji dočekali svjetske viceprvake u velikom broju (23.000), a protivnik je bio neugodni Azerbajdžan koju vodi iskusni hrvatski stručnjak i proslavljeni bivši hrvatski reprezentativac Nikola Jurčević.

Hrvatska je pobijedila 2:1, no nije sve išlo glatko. Gosti su poveli nakon kontre i šokirali Maksimir, Vatreni su uspjeli izjednačiti krajem prvoga dijela pogotkom Borne Barišića, a pobjedu Vatrenima donio je Andrej Kramarić.

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić na kraju je ipak imao razloga za zadovoljstvo:

"Zadovoljan sam, tri boda su najvažnija. Poštedjeli smo i odmorili Brozovića i Rebića. Ipak, bilo je malo više muke nego što smo mislili. Trebalo je probijati bunker, teško je kad primiš prvi pogodak pa se protivnik zatvori, ali mi smo bili strpljivi i uspjeli smo. Brozović i Rebić su ozlijeđeni, nismo ih htjeli opteretiti jer će nam trebati za Mađarsku, a Rebić je na kraju morao i ući. Ali imamo širinu na klupi i znali smo da to možemo iskoristiti. Tri boda imamo, a to je i bio naš cilj. Mislim da ćemo prikupiti snagu za ova tri dana i odigrati kvalitetno kao i dosad", rekao je Dalić i dodao kako su Petković i Brekalo opravdali očekivanja.

"Dečki su dobro odigrali, Petkoviću nije bilo lako priviknuti se na naš sustav igre", dodao je izbornik.

Hrvatska igra drugu utakmicu kvalifikacija već za četiri dana, u nedjelju protiv Mađarske u Budimpešti.

"Sve je lakše kada otvoriš kvalifikacije s tri boda. Brozović i Rebić će igrati od prve minute, a vjerujem kako ćemo sakupiti snage do nedjelje."

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 10:27