Foto: Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
NAJJAČE SNAGE

ZLATKO DALIĆ ODUSTAO OD EKSPERIMENTA Pogledajte s kakvom će postavom hrvatska reprezentacija napasti Peruance

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. ožujak 2018. 15:01

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić izvest će u noćas u prijateljskoj utakmici protiv Perua (1.30h) najjaču moguću postavu.

Dalićev pomoćnik Ivica Olić najavljivao je ranije kako bi se moglo eksperimentirati i isprobati igru s tri stopera, ali ta je opcija pala u vodu, barem za Peru. Možda će biti isprobana četiri dana kasnije protiv Meksika.

Dalić je za Peru na presici najavio igru u formaciji 4-2-3-1, a na papiru bi to trebalo izgledati ovako.

Na vratima će biti Subašić, ispred njega s lijeva na desno Strinić, Vida, Ćorluka i Vrsaljko, Brozović i Rakitić ispred njih, pa Perišić, Modrić i Mandžukić na desnom krilu. U vrhu napada Vatrenih očekuje se Kalinić.

Očekivana postava Hrvatske protiv Perua:

Subašić; Strinić, Vida, Ćorluka, Vrsaljko; Brozović, Rakitić; Perišić, Modrić, Mandžukić; Kalinić

Pravo na 6 zamjena

Hrvatski izbornik doveo je u Ameriku 25 igrača, obično u zapisnik s utakmice mogu najviše 23, no kako se radi o prijateljskom srazu posjest će ih na klupu svih 25 i imat će ih pravo uvesti u igri. Dakako, mnogi neće biti u prilici zaigrati jer Dalić ima pravo samo na šest zamjena. Tako je po pravilima, a nije dogovoreno drugačije. Najavio je da bi htio dati šansu svima, to neće biti jednostavno izvesti, jer morao bi dosta promijeniti izbor za Meksiko. No, to je već Dalićev posao.

Linker
17. travanj 2024 00:27