CROPIX
OTVORIO DUŠU

ZLATKO DALIĆ OTKRIO ŠTO MISLI O IGRANJU HRVATSKE NA POLJUDU 'Ja sam za to! Brozovića neću komentirati, a imena neka zasad ostanu tajna'

ZLATKO DALIĆ Izbornik u Splitu održao predavanje trenerima o pripremama reprezentacije za SP u Rusiji
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 13. veljača 2018. 22:03

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao je jučer u splitskom hotelu Duilovo predavanje trenerima koji se skupilo preko dvije stotine, a tema je bila priprema reprezentacije za SP u Rusiji...

- Do Rusije je još četiri mjeseca, ima još vremena, sve će biti spremno. Na tome radimo, obilazim igrače i gledam utakmice. Ono što je najvažnije je da svi igrači budu zdravi i spremni. Ako je to tako, onda nemamo razloga za zabrinutost.

Skupina je zahtjevna...

- To je točno, no mi smo uvijek ambiciozni, hoćemo biti svjetski prvaci i ja to poštujem. I ja sam ambiciozan i želim napraviti sve najbolje i najkvalitetnije. Prvi cilj mora biti proći skupinu. Prva utakmica protiv Nigerije sve će odlučivati. Ona je ključ svega. Nakon toga je Argentina gdje ne možemo tražiti puno toga. Ona će biti najlakša, jer nemamo što izgubiti. Posljednja je protiv Islanda, a moguće je da to toga bude sve riješeno.

Čvrsti stav

Kako ste zadovoljni potencijalnim kandidatima?

- Rano je još govoriti, pred nam je Amerika, dvije utakmice, a nakon toga ćemo napraviti plan i program. Svi igrači imaju svoja natjecanja. Nije lako sve uskladiti. Osnovni cilj je izabrati najkvalitetnije igrače.

Getty Images

Ima li novih imena koja se nameću?

- Znam da vi hoćete imena, ali ja o njima neću govoriti. Imam svoj put, način razmišljanja i čuvam to za sebe. Ne treba to dijeliti s javnošću. Kad bude popis igrača, onda ću ga obrazložiti. Što se stručnoga stožera tiče, imam svoj stav od kojega ne odustajem.

Kada će reprezentacija zaigrati u Splitu?

- Ako Bog da uskoro. Nije moje da ja odlučujem i određujem. Moj cilj je da reprezentacija zaigra na Poljudu.

Hajduku je danas rođendan?

- Hajduk odlično gura, Kopić je napravio pomak u ekipi i svaka mu čast, ali pravo mjerilo će biti za vikend u najvećem hrvatskom derbiju protiv Dinama. Bit ću tamo i očekujem pravu utakmicu. Dinamo ima prednost, dobru ekipu i bit će to pravi derbi. Hajduku želim sretan rođendan i da navijači budu još veća podrška nego što su bili. Kad čovjek dođe na Poljud se naježi od navijanja. Nadam se da će Hajduk osvojiti neki trofej uskoro.

Split, 120118.
Spaladium Arena.
Europsko prvenstvo u rukometu 2018.
Utakmica A skupine, Hrvatska - Srbija.
Na fotografiji:Zlatko Dalic.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Spominjali ste često da biste vodili Hajduk jednoga dana?

- Bio sam tu, sada sam na drugoj funkciji, no nikad ne znamo što život nosi.

Je li dogovorena utakmica s Brazilom?

- Prvo je na redu Amerika, pa ćemo onda o tome. Ne mogu ja to komentirati. Ne donosim ja odluke, ali na tome se radi, hoćemo najjačega mogućega protivnika, a kad sve bude gotovo, HNS će to objaviti.

Brazil bi bio idealan protivnik kao priprema za SP i sraz s Argentinom?

- Ja to tražim - jake protivnike, jake utakmice, to je moj cilj.

Kako komentirate incidentnu situaciju u kojoj se našao Brozović?

- Neću to komentirati. Svatko ima svoje probleme. Daleko bih otišao kada bih komentirao sve probleme. Svaki igrač ima svoj stil, svoj način rada. Ja njima svima vjerujem, što je meni najvažnije, a ne mogu komentirati detalje. Nemojte me uvlačiti u te kombinacije.

Ovisno o potrebama

Što je s igračima koji igraju manje u svojim klubovima - Pjaca, Rog, Vlašić...

- Šteta. Oni su hrvatska budućnost, igrači koji će sigurno Hrvatsku nositi u idućih deset godina. Ne mogu ja njih savjetovati, ja moram gledati što je najbolje za mene. Netko će i s manjom minutažom biti pozvan, ovisno što meni bude trebalo - zaključio je Dalić.

Linker
16. travanj 2024 14:21