Foto: Boris Kovacev / CROPIX
INTERVJU ZA RADIO SARAJEVO

ZLATKO DALIĆ PROGOVORIO O VRUĆOJ TEMI Izbornik Vatrenih otkrio zašto je odbio klupu BiH i analizirao 'slučaj Kalinić': 'Tri puta sam mu dao šansu...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. srpanj 2018. 20:53

Zlatko Dalić apsolutni je hit nakon osvajanja srebrne medalje s hrvatskom nogometnom reprezentacijom na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Nema novinara koji s njim ne želi napraviti intervju, a priliku za to iskoristili su iz Radio Sarajeva.

Svojevremeno je Dalić bio u kombinacijama za preuzimanje izborničke klupe Bosne i Hercegovine.

"To je bilo davno i ne bih se vraćao, ali kada insistirate, kazat ću vam... Ćiro Blažević me prvo zvao za pomoćnika, ali ponudu nisam prihvatio samo iz jednog razloga, jer sam već imao drugu opciju. Ponudu sam dogovorio ranije, a baš u to vrijeme mi se javio Ćiro s prijedlogom da mu budem prvi saradnik. Poslije Ćirinog odlaska sam dobio ponudu da budem selektor Zmajeva, ali sam je morao odbiti. Možda nije bilo ni realno da budem selektor BiH, nisam imao snagu za to", rekao je Dalić.

Nije mogao izbjeći pitanje o Nikoli Kaliniću kojeg je prijevremeno poslao kući s Mundijala.

"Neću se mnogo vraćati na tu situaciju. Žao mi je zbog toga. Kazat ću vam samo, da sam sa svoje strane sve napravio da ne dođe do toga. Nisam ni sretan, ni ponosan zbog odluke da ga pošaljem kući sa Svjetskog prvenstva. Tri puta sam mu dao šansu da se vrati. Zadnji put sam ga čekao cijeli dan", zaključio je izbornik.

Linker
19. travanj 2024 15:00