Ranko Suvar / CROPIX
USUSRET OMIŠU

ZLATKO DALIĆ PRVI PUT STIGAO PRED SPLIĆANE KAO IZBORNIK, PA OTKRIO 'On neće biti u petak s nama, a neće ga biti niti protiv Walesa!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. svibanj 2019. 19:50

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Split četiri godine nakon utakmice kvalifikacija za EURO 2016 s Italijom i nikad riješenog incidenta sa svastikom.

Okupljanje Vatrenih u hotelu Le Meridien Lav započelo je u srijedu u ranim poslijepodnevnim satima kada su u Podstranu pored Splita stigli Rog, Melnjak, Škorić i Benković, a potom su 45 minuta prije press konferencije službenim autobusom HNS-a došli izbornik Zlatko Dalić i većina članova njegovog stožera, te igrači Petković, Bartolec, Brekalo, Barišić i Badelj.

Vatrene u petak (15.00) čeka revijalni dvoboj u Omišu, a osam dana poslije, 8. lipnja u Osijeku na rasporedu je okršaj kvalifikacija za EURO 2020. protiv Walesa.

- Počinju pripreme za Wales, pred nama je sedam-osam dana rada, treninga pred utakmicu koja nam jako puno znači. Zahtjevna je utakmica, jer dolazi u nezgodno vrijeme na kraju prvenstva. Ali, kako nama, tako i Velšanima. Htio bih se zahvaliti navijačima u Osijeku i Slavoniji koji su u dva dana napunili stadion. Što se tiče rezultata, jasno je da nemamo puno izbora.

Ivan Rakitić neće biti spreman?

- U razgovoru smo donijeli zajedničku odluku da Rakitić neće biti na ovoj akciji reprezentacije. Na finalu španjolskog Kupa obnovio je ozljedu, jer već je imao problema sa zadnjom ložom. Ne bi bio zdrav i bolje je da preskoči ovu lipanjsku akciju. Dakle, Omiš, Wales i Tunis.Vlašić, Pašalić... vidjet ćemo tko će biti najspremniji i najbolji da se spremimo.

VIDEO: Jurica Radić

Lipanj je za Vatrene uvijek bio nezgodan. Wales je neugodan protivnik i kakvog protivnika očekujete u Osijeku?

- Mi nemamo puno izbora, izgubili smo tri boda protiv Mađara i bit će zahtjevna utakmica. I termin bi nam mogao stvarati mali problem. Kako god bilo mi smo kvalitetnija momčad, moramo se dobro pripremiti, ali imat ćemo dovoljno vremena da se pripremimo i da odigramo dobru utakmicu. Walesu će nedostajati dva važna igrača, ali to ne mora značiti ništa. Mi smo favoriti, moramo kontolirati igru i imati posjed lopte. Znamo koliko je Gareth Bale opasan iz kontre, a to moramo zautaviti.

Screenshot

Kako prodrmati momčad?

- Siutacija se mijenja nakon što smo osvojili drugo mjesto. Ako uđemo protiv bilo koga s pola snage ili 70 posto to neće ići. Moraju igrači shvatiti da su viceprvai svijeta i da će sve momčadi protiv nas sada imati dodatan motiv

Problemi s defanzivnim skokom?

- Defanzivan skok je najveći problem otkatko sam tu. Moramo to popraviti i poboljšati, ali to nije samo rad već i odgovornost i disciplina u tom skoku. Znamo da Wales osim kontre i polukontre ima opasan prekid i to je opasnost koja se krije, ali probat ćemo sve to ispraviti.

U kadru je i Luka Modrić, ali njegov Real je u apatiji. U kakvom jej stanju Modrić ?

- Naš kapetan će biti naš glavni igrač, o njemu puno toga ovisi. Od njega očekujem da pruži maksum, da buide baš kakav je i bio dosada u svakoj utakmici. Modrić je naš motor, naša snaga i pokretač.

U Omišu je gotovo rasprodan stadion od 5000 mjesta. Koliko vam osobno znači dolazak u Dalmaciju ?

- Omiš slavi 100 godina, dobili smo poziv i sa vesdeljom smo prihvatili taj poziv. Meni je trebala jedna utakmica da se skupimo i što prije nađemo. Praznik nogometa za Split, Omiš i Dalmaciju. I da bude lijepo vrijeme, sva djeca koja će doći da se vratimo u tu ljetnu atmosferu iz prošle godine.

Linker
23. travanj 2024 18:04