CROPIX
'DINAMO JE BIO SJAJAN'

ZLATKO DALIĆ S TRIBINE VIDIO VELIKU ŠANSU ZA DINAMO U UZVRATU, JE LI BRUNO PETKOVIĆ VEĆ NOVI VATRENI? Evo kako je izbornik odgovorio na pitanje večeri

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. ožujak 2019. 08:57

Izbornik Zlatko Dalić uživao je na Maksimiru. Pratio je utakmicu Dinama i Benfice u društvu pomoćnika Dražena Ladića i vodstva HNS-a. Ivica Olić je u Frankfurtu gledao Eintracht i Inter.

- Čestitke Dinamu na utakmici i pobjedi, kao i što je Hrvatskoj izborio još jedan klub u Ligi prvaka. Isto tako čestitke i publici, fantastično ih je nosila, navijanje i kompletna atmosfera na Maksimiru bili su odlični. Možda je Benfica najteži protivnik s kojim je Dinamo igrao ove sezone u Europi, imala je posjed lopte, ali ništa nije mogla napraviti. Dinamo je bio discipliniran, agresivan, svi su igrači djelovali iza lopte kad je trebalo. Jako, jako dobro su igrali. Šteta je samo što nisu dali još jedan gol. Imali su bolje šanse i više prilika od Benfice. Portugalci su samo jednom opasno zaprijetili na samom startu utakmice, poslije toga ništa.

Nisu nalazili put do vrata Modrih.

- Dinamo ih je blokirao, a ne njihova slaba igra. Dinamo je igrao sjajno, zatvorio ih je totalno. Dinamo ima šanse u uzvratu.

Na Luzu i vrlo jake ekipe često gube, pa koliki su izgledi Modrih da prođu u četvrtfinale?

- Ako odigraju ovako disciplinirano i agresivno, a imat će još više prostora tamo, za svoje brze igrače Olma i Oršića, puno toga mogu napraviti. Dinamo ima sasvim realne šanse za proći dalje. Šteta za još jedan gol više koji su trebali dati, ali, eto, nije se dogodilo.

Nenad Bjelica će moći biti na klupi, u Zagrebu nije smio, je li to bio hendikep? Koliko trener nedostaje igračima?

- Malo sigurno jest, ali on je sve napravio i pripremio prije susreta. Trener je značajan, no što je tu je. Igrači su na kraju ti koji igraju na terenu.

Na press konferenciju kazali ste da ćete Brunu Petkovića pratiti protiv Benfice, a Dinamo ima i druge zanimljive pojedince. Hoćete li što kazati o igri Petkovića i ostalih?

- Ne bih komentirao igrače pojedinačno. Dinamo je bio sjajan kao momčad. Super je odigrao - zaključio je Dalić.

Linker
19. travanj 2024 20:35