Ronald Gorsic / CROPIX
RIJEČ IZBORNIKA

ZLATKO DALIĆ TAJANSTVEN NAKON UTAKMICE 'Neću govoriti javno o nekim igračima, vidio sam što sam htio! Napravit ćemo analizu, a onda i skratiti popis'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. listopad 2018. 01:10

Vatreni su prijateljskoj utakmici protiv Jordana na riječkoj Rujevici slavili rezultatom 2:1. Izbornik Dalić na teren je poslao pomlađenu momčad, no i s takvom postavom Hrvatska je utakmicu odradila rutinski. Pogotke su postigli današnji kapetan Domagoj Vida u 24. minuti i Matej Mitrović u 63. minuti, a dojam je pokvario pogodak Jordana u završnici drugoga dijela kada se iz slobodnog udarca lopta odbila od nekog od naših igrača i završila u mreži.

Izbornik Dalić priliku je dao nekim igračima koji su dosad imali manju minutažu i najavio neke promjene u predstojećim utakmicama Lige nacija:

- Utakmica je poslužila svojoj svrsi, dali smo golove iz prekida što je dobro, no puno smo komplicirali s loptom. Ali pobjeda je tu, dali smo šanse nekim igračima i vidjeli tko je tu za budućnost, a tko nije. Ne možemo suditi nakon jednog poluvremena, ali neću govoriti javno o nekim igračima, ja sam vidio što sam htio vidjeti. Nije bilo tečnosti u igri, morat ćemo napraviti detaljnu analizu i za predstojeće utakmice skratiti popis - zagonetan je bio izbornik.

- Mi smo dobro krenuli, nismo im dali da se razmašu, ali poslije smo im dali da se vrate što se ne smije u ovakvim utakmicama.

Englezi su večeras dobili Španjolce, sve je otvoreno, mi možemo biti i prvi u našoj grupi, na sve moramo biti spremni.

- Moramo doći u bolju formu od one u kojoj smo bili danas, Španjolci imaju puno igrača kvalitetnih i eksplozivnih, ali mi ćemo biti spremni. Ono što bih ja htio je da Maksimir bude pun, da navijači dođu u što većem broju, da pobijedimo i da mi odlučujemo o svojoj sudbini - zaključio je Dalić.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 21:06