REUTERS
NEMA VIŠE 'NATEZANJA S MALIMA'

ZLATKO DALIĆ U EKSTAZI NAKON MODRIĆEVOG SHOWA UŽIVO NAJAVIO VAŽNU PROMJENU KOD VATRENIH! 'Ma zasjenio je i Ronalda! Da ste samo mogli čuti ovacije...'

ZLATKO DALIĆ ZA SN Hrvatski se izbornik jučer vratio sa Svjetskog klupskog prvenstva gdje se susreo s hrvatskim dvojcem iz Reala
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. prosinac 2017. 13:55

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić i pomoćnik mu Ivica Olić jučer su se vratili sa Svjetskog klupskog prvenstva. Imali su privilegiju vidjeti briljantne partije Luke Modrića, koji je proglašen najboljim na prvenstvu koje je osvojio njegov Real.

- Hrvati moraju biti ponosni na Luku Modrića! Fenomenalno je prezentirao našu državu. Svaka mu čast. U obje utakmice Reala Luka je uvjerljivo bio najbolji igrač na terenu. Zasjenio je sve, pa i Ronalda. Nama koji smo bili ondje srce je bilo puno, bili smo jako ponosni. Da ste samo mogli čuti kakve je ovacije dobio kad je primao nagradu na najboljeg igrača prvenstva... Vrhunski, sjajno - kaže Zlatko Dalić.

Izbornik se dva puta sastao s Modrićem i Mateom Kovačićem, koji je igrao na prvoj utakmici.

- Popili smo kavu, razgovarali o svemu, podružili se malo...

Pitali smo Dalića ono što sve zanima. Je li Modrić najveći hrvatski igrač svih vremena?

Njegova velika želja

- Ne mogu ja davati ocjenu o tome tko je najbolji hrvatski igrač svih vremena, jer kad pogledate karijere Davora Šukera, Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog, onda vidite kakva su to bila igračka imena koja su, između ostalih klupskih uspjeha, osvojila broncu u Francuskoj. Ali u današnje je vrijeme Luka Modrić sigurno najveće ime hrvatskog nogometa. Definitivno je obilježio posljednje desetljeće hrvatskog nogometa! On je igrač koji nosi ovo vrijeme našeg nogometa, on je njegov zaštitni znak.

Dolazi li sada vrijeme da svoju nogometnu priču okruni u Rusiji?

- Da, da bi ova njegova nevjerojatno uspješna nogometna priča bila skroz zaokružena, nešto bi trebao napraviti s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu. Nažalost, Luka još nema velik rezultat s reprezentacijom, nema rezultat kakav je napravio sa svojim Realom. Time bi sve kompletirao. Znam da je to njemu velika ambicija, on to jako želi. Znam da mu je to najveća želja, da s Hrvatskom napravi nešto veliko u Rusiji, da ugradi taj posebni dijamant u svoju nogometnu krunu.

Kad smo već razgovarali s izbornikom Zlatkom Dalićem, dotakli smo se i nekih drugih aktualnih tema. Kako je SN nekidan ekskluzivno saznao, Hrvatska će u ožujku u SAD-u igrati dvije prijateljske utakmice protiv Perua i Meksika. Dalić je izbornik koji želi igrati samo s jakim suparnicima, kao što je rekao izvršni direktor Damir Vrbanović, da može, igrao bi s Brazilom.

Nema koristi

- Držim da Hrvatska nema koristi od igranja tzv. malih utakmica sa slabim suparnicima. Damo četiri-pet golova, a ja ne vidim ništa. Želim vidjeti igrače u teškim utakmicama, kakve će biti na SP-u. U okršajima s jakima želim vidjeti njihovu reakciju, ali i - svoju reakciju! Da vidim kako ja reagiram u takvim trenucima, što ja mogu tu napraviti. Dakle, želim utakmice s jakim, moćnim reprezentacijama jer smatram da je to jedini pravi put. Beskorisno je igrati protiv slabijih reprezentacija. Tako isto mogu složiti dvije momčadi od reprezentativaca pa zaigrati na dva gola. Meni se nije cilj hvaliti utakmicama bez poraza. Hoću vidjeti gdje smo i što smo, da imam vremena korigirati stvari.

Nastavlja u istom tonu:

- Mi zaista moramo vidjeti gdje smo uoči Rusije. Mi se stalno pitamo gdje je to Hrvatska? Nama je domet u ovom trenutku bio - baraž! To je realnost. Mi možemo govoriti da smo jaki, moćni, ovakvi, onakvi, ali Island je bio prvi, a mi smo se plasirali preko dodatnih kvalifikacija. Zato je dobro što ćemo igrati s jakim južnoameričkim reprezentacijama, Peruom i Meksikom.

Dalić zaključuje:

- Daj Bože da nam svi igrači budu zdravi i spremni za te utakmice. To će biti pravi test za nas. Onda se možemo pripremati za lipanj, za još dvije utakmice. Jedna svakako mora biti s afričkom reprezentacijom zbog Nigerije. Čim prođu ovi praznici, krećem u svijet, moj je cilj u šest mjeseci obići sve reprezentativce.

Linker
18. travanj 2024 19:20