CROPIX
NOVI ISPIT U LIGI NACIJA

ZLATKO DALIĆ U ZAGREBU OKUPIO VATRENE I OTKRIO PROBLEME UOČI VELIKE UTAKMICE Zbog serije ozljeda priliku dobiva Vatreni koji je dugo 'živio u sjeni'!?

'Nisam odustao od opcije s Rogom, mislim da on to može zbog svoje količine trčanja i tehnike', poručio je Zlatko Dalić s okupljanja reprezentacije
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. listopad 2018. 12:35

Hrvatska u petak igra protiv Engleske, bit će to drugi nastup u Ligi nacija, a u ponedjeljak tri dana kasnije ima i prijateljsku utakmicu s Jordanom. Izbornik Zlatko Dalić prije toga povest će Vatrene u Bjelovar gdje u utorak imaju revijalan susret povodom 110. godina NK Bjelovar.

- Nije nam to leglo kao treba, ali to je naš klub koji slavi 110. godina postojanja. BudućI da se nismo pojavili pred hrvatskom publikom od Svjetskog prvenstva, bit će prilika da uveličano događaj, to je od prije dogovoreno i moramo poštivati. Dat ćemo priliku svima, a potom idemo u Opatiju.

Objavio je da Borna Barišić, na kojem je računao da odigra u prvoj postavi jednu od dvije utakmice, ima ozbiljniju ozljedu.

- Imam nekoliko problema. Brozović je u petak napustio trening Intera i nije igrao, stanje ćemo provjeriti, Barišić ima rupturu mišića i vjerojatno neće biti spreman za Englesku, Santini ima posjekotinu na nozi, a za Šimu Vrsaljka ćemo vidjeti kakvo je stanje s koljenom, ako nije dobro i njega ćemo poštedjeti. Lovre Kalinić je bio na magnetskoj rezonanci, ona nije pokazala ništa, ako će imati problem zvat ćemo novog vratara.

Dodao je:

- Vrsaljko nije igrao mjesc dana zbog koljena, nakon svakoga napora koljeno reagira, treba mu vremena da se odmori, Ako ne bude OK, vratit ćemo ga natrag u Milan, da ovaj period iskoristi za oporavak i da miruje deset dana. Imamo opciju da igramo s Vidom na desnom beku, pa stoperima Lovren i Mitrovićem ili Milićem. Tu je i Jedvaj za desnog beka, ali nisam odustao od opcije s Rogom, mislim da on to može zbog svoje količine trčanja i tehnike. To ćemo vidjeti kroz par dana. Možda pozovem još jednog igrača, ali to ću odlučiti sutra. Ne bude li Lovre Kalinić zdrav, pozvat ću Slugu.

Dalić je prokomentirao:

- Teško nam je pao poraz od Španjolske, no nimalo me to nije poljuljalo. Razgovarao sam s igračima da popravimo dojam s Engleskom, dogodio se jedan problem koji trebamo popraviti, a to je da nismo bili kompaktni, u rasporedu nakon 20. minute. Moramo naći najbolje rješenje, i Barcelona i Real nisu u formi, puno je igrača bilo na SP-u, i naši igrači imaju poteškoća i nije im lako doći u formu. Bitno je da se to dogodi do ožujka.

Ante Rebić zabija za Eintracht.

- On je jedna opcija za špicu, igra, dao je gol, ali i dobio crveni karton. Imao je sjajno SP, potrošio se maksimalno, trener ga u klubu dozira. Može igrati tu poziciju, zajedno s Kramarićem. Dat ćemo šansu njemu u špici protiv Engleske. A na boku ćemo vidjeti, tu je Pjaca… Za budućnost Brekalo, Vlašić… Rebić je zahvalan za to mjesto jer je agresivan, dobar…

Osvrnuo se na protivnika:

- Engleski izbornik pozvao je četiri mlada igrača jer neki su odustali, no žele revanš za polufinale i da poprave sliku zbog poraza od Španjolske doma. Oni su momčad budućnost, brzi su, agresivni, mladi, imat ćemo dosta problema. No, igra se bez publike, to mi je prva takva u karijeri. Igrati bez publike nije nikome prednost, svime je samo zamor. Po meni, treba se naći kompromis, iako nije na meni da to komentiram, nogomet se ipak igra za gledatelje. Svi izbornici će pokušati naći nova rješenja kroz Ligu nacija. Svima su cilj kvalifikacije za Euro, dotad valja vidjeti na koga možeš računati. Tako čine svi koji sustavno rade.

Sugerirao je da nema ništa od povratka Mandžukića.

- Mandžukić je donio odluku, ja sam je podržao i respektiram njegovu odluku. Igra sjajno u Juventusu, tko ne bi htio takvog igrača, ali znam ga, i o čemu smo razgovarali. U potpunosti respektiram što je odlučio.

Linker
18. travanj 2024 09:59