MOSCOW, RUSSIA - OCTOBER 02: Nikola Vlasic of PFC CSKA Moscow celebrates after scoring a goal during the Group G match of the UEFA Champions League between CSKA Moscow and Real Madrid at the Luzhniki Stadium on October 02, 2018 in Moscow, Russia. (Photo by Epsilon/Getty Images)
Epsilon/Getty Images

'KAD DOĐU, IMAT ĆE RESPEKTA'

ZLATKO DALIĆ VEĆ U STUDENOME NAMJERAVA OSVJEŽITI REPREZENTACIJU Izbornik je posebno zaokružio četiri imena, a evo i o čemu ovisi pozivnica u Vatrene

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 17.10.2018. u 11:04

 • Zlatko Dalić već u studenome planira pozvati neke igrače iz mlade vrste u A reprezentaciju, a četiri imena je posebno zaokružio: Nikola Vlašić, Josip Brekalo, Borna Sosa i Duje Ćaleta-Car. Sigurno da su na radaru i ostali, poput Filipa Benkovića. Izbornik tek treba odlučiti tko će od njih točno dobiti premještaj u elitnu konkurenciju, sva četvorica navedenih ili koji manje. Vlašić i Ćaleta-Car u tom su društvu već bili. Stoper Marseillea slomio je nos, no ništa se nije pomaknulo i očekuje se da bi do tada mogao zaigrati.

  Dalić ističe da pozivnica ovisi o igranju u klubu, da ne smiju pomisliti kako su predodređeni za A reprezentaciju, morat će to dokazati formom i izvedbama na terenu, zato ostaje upitnik hoće li unaprijediti svu četvoricu.

  Rijeka, 141018.
Stadion Rujevica. trening Hrvatske nogometne reprezentacije uoci prijateljske utakmice protiv Jordana.
Na fotografiji: Zlatko Dalic, izbornik.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
  Matija Djanjesic / CROPIX
   

  - Kad dođu, imat će respekta, zato to treba ići postupno, ali očekujem da će odmah biti bolji uz Modrića, Rakitića, Perišića…

  Euro U-21 igra se od 16. do 30. lipnja. Što se tiče A reprezentacije oko toga neće biti problema, Nenad Gračan imat će sve igrače na raspolaganju, jedino je na HNS-u da riješi odobrenja s njihovim klubovima. Naime, kvalifikacije A vrste igraju se u prvom dijelu lipnja, prva utakmica je 7. ili 8. lipnja, druga 10. ili 11. lipnja. Čak i ako bi Dalić u tim susretima koristio neke igrače iz mlade postave, potom bi se mogli priključiti Gračanu. Jasno, izbornici će tek razgovarati hoće li Gračan kompletan kadar imati i na cijelim pripremama, no želja je HNS-a prvi plasman na Olimpijske igre i intencija je da se na Euro u Italiju i San Marino ide s najjačom postavom i najboljom formom.

   

  U slučaju plasmana Hrvatska na Final Four Lige nacija, on se igra 5. do 9. lipnja, dakle također ne ulazi u program U-21 reprezentacije. UEFA je pazila na to, zato je pomaknula odigravanje Eura U-21 na neparne godine jer prije toga igrao se u istoj godini kada i završnica “velikog” Eura ili SP-a.

   

  San za 4 najbolja

  Četiri najbolja s Eura idu na Olimpijske igre, pa bi sastaviti momčad za Tokio bio bi daleko veći problem jer u to doba klubovi imaju europska pretkola.

  Uglavnom, Dalić više nema zapreka da pozove mlade za termine A momčadi, sad je samo na njima tko će biti na popisu. Koji će se očito razlikovati od ovoga u listopadu.

  Iz drugih medija