Epsilon/Getty Images
'KAD DOĐU, IMAT ĆE RESPEKTA'

ZLATKO DALIĆ VEĆ U STUDENOME NAMJERAVA OSVJEŽITI REPREZENTACIJU Izbornik je posebno zaokružio četiri imena, a evo i o čemu ovisi pozivnica u Vatrene

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. listopad 2018. 13:04

Zlatko Dalić već u studenome planira pozvati neke igrače iz mlade vrste u A reprezentaciju, a četiri imena je posebno zaokružio: Nikola Vlašić, Josip Brekalo, Borna Sosa i Duje Ćaleta-Car. Sigurno da su na radaru i ostali, poput Filipa Benkovića. Izbornik tek treba odlučiti tko će od njih točno dobiti premještaj u elitnu konkurenciju, sva četvorica navedenih ili koji manje. Vlašić i Ćaleta-Car u tom su društvu već bili. Stoper Marseillea slomio je nos, no ništa se nije pomaknulo i očekuje se da bi do tada mogao zaigrati.

Dalić ističe da pozivnica ovisi o igranju u klubu, da ne smiju pomisliti kako su predodređeni za A reprezentaciju, morat će to dokazati formom i izvedbama na terenu, zato ostaje upitnik hoće li unaprijediti svu četvoricu.

Rijeka, 141018.
Stadion Rujevica. trening Hrvatske nogometne reprezentacije uoci prijateljske utakmice protiv Jordana.
Na fotografiji: Zlatko Dalic, izbornik.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

- Kad dođu, imat će respekta, zato to treba ići postupno, ali očekujem da će odmah biti bolji uz Modrića, Rakitića, Perišića…

Euro U-21 igra se od 16. do 30. lipnja. Što se tiče A reprezentacije oko toga neće biti problema, Nenad Gračan imat će sve igrače na raspolaganju, jedino je na HNS-u da riješi odobrenja s njihovim klubovima. Naime, kvalifikacije A vrste igraju se u prvom dijelu lipnja, prva utakmica je 7. ili 8. lipnja, druga 10. ili 11. lipnja. Čak i ako bi Dalić u tim susretima koristio neke igrače iz mlade postave, potom bi se mogli priključiti Gračanu. Jasno, izbornici će tek razgovarati hoće li Gračan kompletan kadar imati i na cijelim pripremama, no želja je HNS-a prvi plasman na Olimpijske igre i intencija je da se na Euro u Italiju i San Marino ide s najjačom postavom i najboljom formom.

U slučaju plasmana Hrvatska na Final Four Lige nacija, on se igra 5. do 9. lipnja, dakle također ne ulazi u program U-21 reprezentacije. UEFA je pazila na to, zato je pomaknula odigravanje Eura U-21 na neparne godine jer prije toga igrao se u istoj godini kada i završnica “velikog” Eura ili SP-a.

San za 4 najbolja

Četiri najbolja s Eura idu na Olimpijske igre, pa bi sastaviti momčad za Tokio bio bi daleko veći problem jer u to doba klubovi imaju europska pretkola.

Uglavnom, Dalić više nema zapreka da pozove mlade za termine A momčadi, sad je samo na njima tko će biti na popisu. Koji će se očito razlikovati od ovoga u listopadu.

Linker
17. travanj 2024 00:40