REUTERS/Bernadett Szabo
IZBORNIK OTVORIO DUŠU

ZLATKO DALIĆ ZA SN 'Euro je možda i jači od Mundiala, bilo bi sjajno da Brozović ode u Real, a imam dvojicu koji će biti strašan tandem u napadu...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. prosinac 2019. 22:45

Zlatko Dalić 2020. godinu dočekat će u Livnu.

- Bit ću s obitelji, kod roditelja koji su narušenog zdravlja. Neću biti ni na kakvoj fešti, nego u krugu meni najvažnijih ljudi - kazao je hrvatski izbornik s kojim smo razgovarali pretposljednjeg dana 2019. godine.

Vatreni u Splitu i plasman na Euro označili ste misijama u 2019. godini. Što je vaša misija u 2020. godini?

- Moja je misija da hrvatska reprezentacija opet bude prepoznatljiva i da igra značajnu ulogu na Europskom prvenstvu. Očekivanja su jako velika. Ne želim staviti nikakav pritisak na igrače, htio bih samo da Hrvatska bude ponovno kakva je bila na Svjetskom prvenstvu. Kompaktna momčad koja igra za svoj narod, za svoju zemlju i za što veći rezultat. Ne mogu reći da ćemo biti u finalu i Europskog prvenstva. Deset reprezentacija to očekuje. Euro je možda i jači od Mundijala jer je u Europi koncentrirana kvaliteta. Moj je cilj da Hrvatska ponovi igre, rezultate i zajedništvo iz Rusije. Naravno, prvi je korak proći skupinu.

Spominje se zanimanje Reala iz Madrida za Marcela Brozovića. Bi li Brozović bio pojačanje za Kraljevski klub?

- Bila bi sjajna stvar za Real da dobije takvog igrača. Brozović bi itekako mogao igrati kod njih, to bi bio jako dobar transfer.

Mogu li zajedno Bruno Petković i Andrej Kramarić?

- Zašto ne bi mogli? Ovisi o situaciji, o utakmici… Oni su različiti tipovi igrača, Kramarić nije klasičan sidraš, centarfor kao Petković. On je taj koji više igra iza špice, kreće se, ulazi u prazan prostor. Petković na sebe veže protivnike, otvara prolaze drugima i asistencijama baš daje prave lopte za igrače koji su tipa Kramarića. Drago mi je imati takve majstore, nadam se da će Krama definitivno biti zdrav i pravi na terenu.

Cijeli intervju sa Zlatkom Dalićem pročtajte u novogodišnjem broju Sportskih novosti!

Linker
23. travanj 2024 11:05