Getty Images
RAKETA STIGAO NA ADVENT U ZAGREB

REPREZENTATIVAC VATRENIH OTKRIO KAKO JE ZAVRŠILA PRIČA KOJA JE ODUŠEVILA NOGOMETNI SVIJET Je li mu veliki Buffon ostavio dres i kako su se dogovorili?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. prosinac 2017. 09:16

Ivan Rakitić jučer je bio u Zagrebu sa suprugom Raquel, prošetao je gradom, osjetio dah Adventa u Zagrebu, a predvečer odradio sponzorske obveze.

Na otvaranju trgovine sportske opreme u centru Zagreba izazvao je Rakitić pomutnju, potpisivao autograme, fotografirao se s obožavateljima, družio s Dinamovim nogometašima Ćorićem, Olmom, Antolićem, Lecjaksom, Rrahmanijem, koji su također odjeveni u istu sportsku marku. Nije bilo puno prostora i vremena za razgovor, ali Raketa je uspio “s nogu” odgovoriti na nekoliko pitanja.

Soccer Football - La Liga Santander - Valencia vs FC Barcelona - Mestalla, Valencia, Spain - November 26, 2017   Barcelona’s Ivan Rakitic appeals          REUTERS/Heino Kalis
REUTERS/Heino Kalis

Od kraja do početka, rekli bismo, ždrijeb Lige prvaka Barceloni je donio Chelsea.

- Nekoliko je zanimljivih parova u Ligi prvaka, ovo je jedan od najzanimljivijih. Bit će neizvjesno, međutim, daleko je to još, bit će vremena za pripremu. Idemo utakmicu po utakmicu, u svakoj želimo pobijediti - rekao je Ivan Rakitić, koji će već sljedećeg tjedna igrati još jedan El Clasico, Barca gostuje na Bernabeuu.

- Datum nije baš dobar, nekome će blagdani biti tužni, ha-ha. Šalim se, još jedna velika utakmica, mi pamtimo i lijepe trenutke iz Madrida, sigurno ćemo i ovaj put igrati na pobjedu, bio bi to lijepi kraj godine.

Ostala je Barcelona bez Neymara, mnogi su mislili da će pasti, ali još je uvijek bez poraza ove sezone. U čemu je tajna?

- Neymar je jedan od najboljih igrača na svijetu, sad je u PSG-u i moramo bez njega. Vrlo često ne mora značiti da će 10 najboljih igrača svijeta činiti i najbolju momčad. Mi smo dosad uspjeli nadoknaditi njegov odlazak, momčadskim zalaganjem, zajednički. Trudimo se u svakoj utakmici, pobjeđujemo.

Malo o reprezentaciju, čeka nas teško Svjetsko prvenstvo.

- Istina, mogla je skupina biti i lakša. Ali, tako je ispalo, imamo teške suparnike, no i mi smo snažni i znamo koje su naše mogućnosti. Želimo napraviti pravi rezultat, ova momčad to može i s tom namjerom idemo u Rusiju. Imamo dovoljno vremena da se dobro pripremimo, analiziramo suparnike, ne sumnjam da ćemo na SP-u ostaviti trag.

Zaštitari i organizatori već su ga odvlačili na drugu stranu, ostalo je još samo pitanje o Buffonu. Je li mu ostavio dres, kako su se dogovorili?

- Je, čekao me u svlačionici dres s posebnom porukom, he-he - zaključio je Rakitić.

Dalo bi se pričati još o koječemu, moglo bi se nadugo i naširoko, ali bit će vremena i prilika. Prepustili smo ga obožavateljima, nije često u Hrvatskoj, a njima je ovo bio rijedak trenutak da uhvate svog idola. A on je više od sat vremena mirno stajao, pričao s Dinamovim nogometašima i potpisivao, fotografirao se... Da nije morao ići, ne bi ga pustili do danas.

Linker
19. travanj 2024 13:57