Split, 090818.
Prva utkamica 3. kola Europske lige, Hajduk - Steau.
Na fotografiji: koreografija Torcide.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
CROPIX

POTVRDILI IZ KLUBA

RJEŠAVA SE PROBLEM 'ORANICE' Hajduk će u idućih mjesec dana dobiti novu podlogu: Novi travnjak stiže već u rujnu, a veći dio troškova snosi Ultra

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 11.08.2018. u 09:56

 • Hajduk će u idućih mjesec dana dobiti novi travnjak. Potvrdio je to predsjednik Huljaj na jučerašnjem druženju s medijima. Podsjetimo, aktualni poljudski travnjak u katastrofalnom je stanju nakon ovoljetnog izdanja "Ultra Music Festivala" poslije kojeg je izostao pravi tretman terena koji više nije za ozbiljan nogomet, prenosi Slobodna Dalmacija.

  Sve je to utjecalo i na igre "bijelih", jer na toj oranici bi i kvalitetnija momčad koja je u puno boljoj formi imala velikih problema, a kamoli ne ovosezonski Hajduk koji se još traži. Travnjak, kao i termin festivala koji je od strane organizatora iduće godine opet najavljen u kasnijem terminu od 12. do 14. srpnja što bi potencijalno mogla biti veća smetnja Hajduku, bili su predmet interesa sedme sile.

  Split, 090818.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 3. pretkola Europske lige, HNK Hajduk - FC Steaua Bukurest.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
  CROPIX
   

  - Imali smo prije dva dana sastanak s vodstvom "Ultra Europe-a". Suradnja s njima je odlična. Poduzeli smo sve da se teren oživi, da se trava obnovi. Nažalost stanje terena se popravlja, ali ne dovoljno brzo. Idemo u zamjenu travnjaka. Novi travnjak je već rezerviran i naručen. Krajem kolovoza bit će u Splitu. Bit će postavljen u prvenstvenoj pauzi. Onda ćemo opet sjesti s ljudima iz Ultre – najavio je Huljaj.

  Prvenstvena stnka zbog utakmica reprezentacije bit će od 1. do 15. rujna. U tom terminu novi travnjak bit će postavljen na Poljudu. Hoće li novi travnjak biti prirodni ili hibridni i tko će snositi troškove novog travnjaka?

  - Postavit ćemo prirodni travnjak. Mi smo s nekim zahvatima na održavanju imali sada dodatne troškove. Trošak novog travnjaka će u većem dijelu snositi Ultra – kazao je Huljaj.

  A termini iduće godine?

  - Diskutirali smo s njima i termine za iduću sezonu. Oni ne bježe od svoje odgovornosti. Hajduk je ugovorom zaštićen za sve štete i eventualne propuste. Radit ćemo na poboljšanju odnosa. Želja Hajduka je svakako zadržati Ultru – kazao je Huljaj.

  Iz drugih medija