Soccer Football - 63rd Ballon d'Or - The Grand Palais, Paris, France - December 3, 2018 Real Madrid's Luka Modric and the Ballon d'Or award REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier / REUTERS

Luka Modrić

INTERVJU ZA GAZZETTU

RONALDO KOMENTIRAO ZAŠTO JE MODRIĆ OSVOJIO ZLATNU LOPTU Talijanima komentirao naziv koji ga jako zabavlja

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 07.12.2018. u 11:33

 • Uoči velikog derbija između Juventusa i Intera (večeras u 20.30) u sklopu 5. kola Serie A intervju za Gazzettu dello Sport dao je Brazilac Ronaldo.

  Na početku razgovora rekao je da mu je oduvijek bilo zabavno čuti da ga ljudi zovu 'pravim Ronaldom'.

  "Da, to me zabavlja, ali nema nikakvog smisla. CR7 i ja smo baš potpuno različiti. Devet je godina razlike u odnosu između perioda kada sam ja igrao u Italiji i Cristiano. Nogomet se promijenio i sve je puno brže. Ja sam u Italiju stigao kao 20-godišnjak koji se još morao dokazivati, a Ronaldo je došao s 33 godine kao veliki šampion", objasnio je Ronaldo.

  Danas 42-godišnji Ronaldo osvojio je Ballon D'Or, Zlatnu loptu prestižnog France Footballa, u dva navrata, 1997.i 2002. godine, a komentirao je i ovogodišnji izbor Luke Modrića.

  MOSCOW, RUSSIA - JUNE 14: Former Brazilian player Ronaldo cheers the fans prior tothe 2018 FIFA World Cup Russia Group A match between Russia and Saudi Arabia at Luzhniki Stadium on June 14, 2018 in Moscow, Russia. (Photo by Catherine Ivill/Getty Images)
  Catherine Ivill/Getty Images
   

  "Zlatna lopta u mnogome zavisi od rezultata na SP-u. U Rusiji je Modrićeva Hrvatska otišla dalje od Ronaldovog Portugala. Ja sam Zlatnu loptu 2002. godine osvojio zahvaljujući naslovu na Mundijalu, ali zato mi ona iz 1997. ima veće značenje. Tada sam nešto osvojio s Barcelonom, ali smatrao sam ju više osobnim priznanjem", dodao je slavni Brazilac.

   

  O samom večerašnjem derbiju je rekao:

  "Inter se pomalo vraća, a u Torinu moraju odigrati hrabro. To je jedna od onih utakmica koje nose više od tri boda. Realna šansa za 'cudetto' kod Intera ne postoji, ali pobjeđivanje u bitnim utakmicama potvrđuje napredak i rast kluba", zaključio je Ronaldo, koji je boje Intera branio između 1997. i 2002. godine prije transfera u Real.

  Iz drugih medija