CROPIX
NOGOMETNI OSCAR

SEDMI OD SEDAM: MODRIĆ PONOVNO ODNIO TITULU NAJBOLJEG NOGOMETAŠA HRVATSKE! OLMO NAJBOLJI MLADI IGRAČ HNL-A Evo kako izgleda najbolja momčad prvenstva

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 02. lipanj 2019. 23:40

U godini kada je prekinuo desetogodišnju dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija što se tiče Zlatne lopte i osvojio FIFA-inu nagradu The Best, odnosno kada je kapetanski predvodio Hrvatsku do srebra na Svjetskom prvenstvu gdje je proglašen najboljim igračem, dvojbe oko trofeja Nogometaš za sezonu 2018/2019. zapravo nije bilo. Pored svih drugih individualnih priznanja, Luka Modrić u Opatiji je ponovno uzeo naslov najboljeg hrvatskog nogometaša u izboru HUNS-a. Sedmi od sedam!

- Hvala svima koji su glasali za mene, ova nagrada mnogo mi znači jer dolazi od samih igrača i struke. Naravno, najviše hvala mojim reprezentativnim suigračima bez kojih ne bi dobio nijednu individualnu nagradu. Veselimo se utakmici protiv Walesa u Osijeku, tamo je uvijek prava atmosfera, moramo pobijediti jer imamo dovoljno kvalitete, čak i bez igrača koji ovog puta nisu mogli doći. Finale Lige prvaka? Tottenham mi je draži klub, naravno, proveo sam četiri godine u Londonu, ali drago mi je zbog Dejana što je konačno uzeo taj trofej – rekao je Luka Modrić.

Opatija, 020619.
Hotel Royal.
Dodjela trofeja nogometasa 2019.
Na fotografiji: Luka Modric i Boris Nemec.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

Nogometašice su također birale najbolju među sobom, a titulu kraljice travnjaka odnijela je igračica ŽNK Split, 26-godišnja Leonarda Balog.

Prošlogodišnji naslov, međutim, nije obranio Danijel Subašić jer mu je nedostajalo devet glasova u odnosu na Dominika Livakovića, najboljeg hrvatskog čuvara mreže u sezoni 2018/2019.

- Vratari uvijek imaju posebnu odgovornost, ali nema veze, naviknuo sam na to. Idoli su mi De Gea i Casillas, ali mislim da je danas najbolji Ter Stegen iz Barcelone – rekao je vratar Dinama.

Nije to jedina individualna titula koja iz Opatije slijeće u Maksimir budući je Dani Olmo osvojio (i zaslužio) kipić u dvije kategorije. Mladi je Španjolac od svojih kolega izabran za najboljeg igrača HT Prve lige za prošlogodišnju sezonu s ogromna 203 glasa! Shodno tome, logično je da je upravo Olmo tituliran i najboljim mladim igračem HNL-a, ispred Ivanušeca i suigrača mu Nikole More. Lani je bio drugoplasiran, međutim Lovro Majer mora mu predati tron...

- Žao mi je što večeras nisam mogao biti s vama u Opatiji, ali imam obveze u španjolskoj mladoj reprezentaciji. Stoga, zahvaljujem se svim igračima i trenerima koji su glasali za mene, znate da je Zagreb moja druga kuća – javio se Olmo videolinkom s priprema mlade momčadi Furije.

Kad smo već spomenuli Dinamovu briljatnu sezonu, logično je da je za najboljeg trenera izabran Nenad Bjelica s 22 glasa ispred Sergeja Jakirovića (6) i Igora Bišćana (1).

Birala se i najbolja momčad hrvatskog nogometnog prvenstva što je uvijek veoma zanimljivo jer nema veće potvrde kvalitete nego kada te protivnički igrači izaberu za najboljeg. Dakle, u sustavu 4-3-3 svoje je mjesto na travnjaku našlo pet nogometaša Dinama, tri Riječana, dva Hajdukovca te igrač Lokomotive, a najboljih 11 glasi: Livaković – Kvržić, Theophile-Caterine, Dilaver, Bradarić – Ivanušec, Olmo, Pavičić – Petković, Puljić, Jairo. Utrka je bila neizvjesna na poziciji stopera, Osijekovom Škoriću nedostajala su četiri glasa, a Župariću osam…

Opatija, 020619.
Hotel Royal.
Poznati prije odjele Trofeja nogometasa 2019.
Na fotografiji: Mario Simic, Luka Modric i Marijo Juric.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX
Modrić

U kategoriji najboljeg travnjaka, Rujevica je abdicirala te predala titulu Maksimiru, a poredak bi vrlo vjerojatno bio drukčiji da se birao najbolji – stadion. Prvi put se birao najbolji igrač Prve hrvatske malonogometne lige (futsal), a premijerna titula otišla je u Vrgorac, u ruke Duška Martinca.

- Liga nikad nije bila zanimljivija, kvaliteta se raspršila po 5-6 klubova, većinom iz manjih sredina – kazao je Martinac.

Ivan Bebek je prvi put izabran za najboljeg arbitra.

- Najdražu utakmicu sezone sudio sam pred nekoliko dana i drago mi je da se iza susreta Šibenika i Istre ne povlače repove.

Nagrada Dobri duh hrvatskog nogometa otišla je u ruke Borisa Nemeca, dugogodišnjeg liječnika Vatrenih koji je krajem ožujka objavio reprezentativnu mirovinu.

- Prvu utakmicu za Vatrene odradio sam na Wembleyju 1996. godine i zahvaljujem se zato Miroslavu Blaževiću što me pozvao – rekao je legendarni liječnik.

Linker
19. travanj 2024 22:46