ISABELLA BONOTTO AFP
REAKCIJE NAKON DERBIJA

ANTE REBIĆ NOVIM GOLOM POTVRDIO SJAJNU FORMU, TRENER MILANA NAKON UTAKMICE PORUČIO 'Dečki nemaju za čime žaliti, ali zbog jedne sam stvari jako ljut'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. veljača 2020. 09:28

Ante Rebić potvrdio je sjajnu formu i zabio za Milan u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije protiv Juventusa, a završilo je remijen 1:1. Bio je to već peti Rebićev pogodak za Milan u manje od mjesec dana. Samo četiri dana prije ovog susreta zabio je i u gradskom derbiju s Interom.

Juventusova se kriza nastavlja nakon poraza od Napolija i Verone jer ih je i u ovom dvoboju definitivno nadigrao Milan. Posljednjih se dana dosta pričalo o potencijalnoj smjeni Maurizija Sarrija, kojem ni ovaj rezultat ne ide u prilog, premda Juventus ima lijepu priliku proći u finale nakon uzvratnog dvoboja s Milanom.

"Bilo je iznimno važno postići gol u gostima, međutim momčad kao što je Juve ne može biti zadovoljna kako je odigrala i dopustila nogometašima Milana da kontroliraju susret", izjavio je kapetan Juventusa Leonardo Bonucci za Rai Sport.

"Moramo vratiti formu, svatko mora još više raditi na sebi. Nije to bila loša predstava, no Rossoneri su pritiskali visoko i u takvim trenucima mi moramo biti koncentriraniji. Igramo na tri fronte i to nije nimalo lako, ali moramo više poraditi na igri s loptom, pogotovo iz razloga što imamo igrače koji su u stanju jednim potezom riješiti utakmicu. Slijedi nam zahtjevan period i nadam se da ćemo biti spremni za te važne okršaje", poručio je Bonucci.

Iako nije mogao biti do kraja zadovoljan, trener Rossonera Stefano Pioli imao je razloga za optimizam:

"Rekao sam svojim igračima da nemaju za čime žaliti. Vrlo sam ponosan na njihovu predstavu, a siguran sam da su i navijači. Ljut sam zbog jedanaesterca jer Calabria nije mogao vidjeti tu loptu. Nije imao vremena vratiti ruke u prirodnu poziciju. Volio bih da imamo čistu sliku o tome što je kazna za jedanaesterac, a što nije. Moglo bi se govoriti o tome da je lopta išla u okvir, međutim nisam siguran da je Cristiano Ronaldo zaista htio uputiti udarac prema golu. Na kraju svega, ja sam na sve njih ponosan i ostalo me trenutno ne zanima", zaključio je Rebićev trener.

Linker
17. travanj 2024 16:46