Emilio Andreoli/Getty Images
INTERVJU ZA GAZZETTU

BIVŠI HAJDUKOVAC PROGOVORIO O BUDUĆNOSTI I ODLUCI IZBORNIKA DALIĆA 'Lagao bih kada bih rekao da me nije boljelo...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. rujan 2018. 19:46

U sklopu 5. kola Serie A u nedjelju će na San Siru snage odmjeriti Milan i Atalanta.

Posebna utakmica za bivšeg hajdukovca Marija Pašalića (23), nekadašnjeg igrača Milana, a aktualnog člana Atalante na posudbi iz Chelseaja.

U Milanu je Pašalić igrao na posudbi u sezoni 2016/17, prije posudbe u Spartaka, pa dolaska u Bergamu.

"Odlučio sam ostati u Milanu nakon osvajanja Talijanskog kupa, što je jedini trofej koji sam osvojio osim Hrvatskog kupa, ali tada se vlasnik promijenio i time i moja sudbina. Lutao sam Milanellom, gledao sve fotografije legendi na zidovima i pomislio si: 'Šteta, ovo je mogao biti pravi klub za mene. Prošao sam već previše gradova, previše momčadi i uvijek je borba kada ste na posudbi. Volio bih klub u kojem ću ostati dvije ili tri godine i zaista shvatiti što sve mogu. Ako to neće biti Chelsea, onda se nadam da će biti Atalanta", objašnjava Pašalić u razgovoru za Gazzettu dello Sport.

Atalanta ima pravo na otkup Pašalićevog ugovora za 15 milijuna eura, a hoće li se to i dogoditi za vidjeti.

"Konkurencija u klubu je zdrava, podsjeća vas da ako ne date sve od sebe da ćete ispasti iz postave. Mislim da dajem sve od sebe u ulozi broja 8, što je i razlog zašto sam izabrao broj 88 na dresu, ali ova nova, malo šira pozicija omogućava mi više prostora za golove i asistencije. Nikad nisam radio tako naporno kao pod Gasperinijem. To je dobro za moju kondiciju i u sjajnoj sam formi", nastavlja Pašalić.

BERGAMO, ITALY - SEPTEMBER 02:  Darijo Srna (C) of Cagliari Calcio is challenged by Mario Pasalic (R) and Ali Adnan (L) of Atalanta BC during the serie A match between Atalanta BC and Cagliari at Stadio Atleti Azzurri d'Italia on September 2, 2018 in Bergamo, Italy.  (Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)
Emilio Andreoli/Getty Images

Protiv Milana, kaže, neće imati popusta.

"Žao mi je 'rossonera', ali ova je utakmica previše važna za Atalantu. Nogomet ne poznaje zahvalnost".

Osvrnuo se i na uspjeh Vatrenih na SP-u.

"Lagao bih kada bih rekao da me nije boljelo što sam izostavljen iz hrvatske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo. Izbornik je tako odlučio i na kraju je bio u pravu, ali barem mi je mogao objasniti zašto".

Hoće li se jednom vratiti u Chelsea?

"Sada ne pripadam Chelseaju ili bilo kojem vrhunskom klubu jer moram shvatiti što sve mogu napraviti na ovoj razini, a to ne mogu bez redovitog igranja dvije ili tri godine. Možda se vratim u Chelsea, možda i shvatim da je Atalanta velik klub, ali kako god bilo ne želim donijeti krivu odluku", zaključio je hrvatski 23-godišnji veznjak.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 19:20