Marco Luzzani/Getty Images
NOVI GOL I ASISTENCIJA

BOBAN JE BJESNIO KAO NIKAD, A JEDAN JE DRUGI VATRENI SLAVIO I ODUŠEVIO Prije 2 godine su ga odbacili, a sada se vratio kao osvetnik u porazu godine

ITALIJA Hrvatski je reprezentativac s golom i asistencijom sudjelovao u uvjerljivoj prvenstvenoj pobjedi nad Rossonerima
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. prosinac 2019. 14:51

Atalanta je jučer ponizila Milan u 17. kolu Serie A sa 5:0, Gomez je već u 10. minuti zabio prvi gol, ali kalvarija Crveno-crnih krenula je od 61. minute kad je Gosens pucao, a Pašalić pred vratima trznuo nogom. Lopta je odsjela u mreži. Dvije minute kasnije hrvatski reprezentativac asistirao je Josipu Iličiću za 3:0. Završilo je s peticom, Zvonimir Boban, sportski direktor Milana, bjesnio je:

- Ovo je bila sramota. Ovo ne smije biti Milan. Ne možemo vratiti Berlusconijev Milan u godinu dana ili šest mjeseci, ali moramo ići naprijed. Protekla dva mjeseca su jako loša, a još se na to nadovezao i ovaj poraz. Moramo se probuditi i reagirati. Neće biti lijep Božić.

No, za Pašalića hoće, on je odigrao vrlo dobru sezonu 2016/2017. u dresu Milana, zabio je tada odlučujući jedanaesterac da osvoje Talijanski superkup, zadnji trofej koji su stavili na konto, no na kraju, iako je htio ostati, nisu ga otkupili, niti produžili posudbu. Milan je imao druge planove, bacio je novac na kojekakve igrače, a Pašalić im se sada pojavio pred očima kao osvetnik.

6 golova i tri asistencije upisao je Pašalić ove jeseni za Atalantu

Budući da je Pašalić vrlo uravnotežen u razmišljanjima i izjavama, on to sigurno ne bi kazao, no slatko je matirati nekog tko ti nije dovoljno vjerovao. Itekako se istaknuo, nakon dvostrukog strijelca Iličića bio je najbolji igrač Atalante, osim gola i asistencije, namjestio je još jednu šansu, imao 91,8 posto točnih dodavanja, dobio je šest od osam duela, upisao tri oduzete loptu i jedno presječeno dodavanje.

Gasperini mu vjeruje

Uživat će u Božiću. U Serie A ima četiri gola i tri asistencije, računajući i Ligu prvaka igrao je 22 utakmice i zabio šest puta. Prometnuo se u standardnog veznjaka Atalante, igra najbolju etapu karijere, najave da će pravu kvalitetu pokazati tek kad dobije šansu ustaliti se na jednoj adresi, u drugoj sezoni, potvrđene su. Klub iz Bergama ljetos ga nije otkupio, ali ga je uzeo i dalje na posudbu, a sada je jasna odluka da preuzme vlasništvo ugovora od Chelseaja.

Pašalić je moćan i konkretan, jedan od rijetkih hrvatskih veznjaka koji “dobro vidi gol“, i izbornik Dalić mora će sve ozbiljnije razmišljati o njemu. Iako ga je i dosad redovito zvao… Konkurencija je jaka, u sredini terena pogotovo, ali čvrsto je dokazao kako želi na Europsko prvenstvo. Nakon što je ostao ispod crte kad se pravio popis za Rusiju. Potvrđuje se na vrlo zahtjevnim nogometnim razinama.

Prema SofaScoreu, ove sezone u talijanskoj ligi ima prosječnu ocjenu 7.09. Igrao je u 16 susreta započeo ih čak 15. Osim što je dao četiri gola, promašio je šest velikih šansi.

U Ligi prvaka su napravili golem obrat i probili se u osminu finala, gdje imaju lijepe izglede u dvije utakmice protiv Valencije. Krenulo je baš njegovim pogotkom za prvi bod, u utakmici s Manchester Cityjem na San Siru. Trener Gasperini mu vjeruje više nego ikad i vraća mu na izvrstan način.

Linker
24. travanj 2024 23:06