Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX

RAZGOVOR ZA SN

DA NIJE BILO OZLJEDE, SVE BI BILO SAVRŠENO: VELIKI TALENT HR NOGOMETA ZAPANJEN DOČEKOM U NOVOM KLUBU: Ma oduševljen sam! Imat ću ja ovdje što pokazati

AUTOR:
  • Robert Šola

 • OBJAVLJENO:
 • 26.02.2020. u 18:52

 • BOŠKO ŠUTALO Mladi stoper koji je nedavno stigao iz Osijeka zbog ozljede još uvijek čeka prvi momčadski trening s klubom iz Bergama

  Boško Šutalo (20) polako se već privikava na život u Bergamu. Zbog ozljede zgloba donedavni stoper Osijeka još uvijek nije počeo trenirati s prvom momčadi Atalante, ali i taj je dan jako blizu.

  - Bude li sve po planovima, već bih se ovaj tjedan trebao priključiti momčadi - s puno optimizma javio se Šutalo iz Bergama.

  Do tada radi po posebnom režimu, ali i pažljivo upija sve što vidi oko sebe. Naravno da su dojmovi s velike predstave protiv Valencije (4:1) u Ligi prvaka još uvijek iznimno upečatljivi.

   

  Ništa nije slučajno

  - Atalanta je ove sezone prvi put zaigrala u Ligi prvaka i sada smo mali korak od četvrtfinala. Nema kluba u svijetu koji se ne bi ponosio s takvim pothvatom, pa je logično da smo svi mi u klubu presretni. S druge strane, ništa od tog nije došlo slučajno, njego je izravna posljedica sustavnog i kvalitetnog rada vodećih ljudi Atalante.

  Foto: Tom Dubravec / CROPIX
  Tom Dubravec / CROPIX CROPIX

   

  Kako ste vi s tribine doživjeli utakmice s Valencijom?

  - Punih 70 minuta igrali smo nevjerojatno dobar nogomet, a onda je kod rezultata 4:0 možda došlo do malog opuštanja, pa su Španjolci zabili gol. No, ukupan dojam je izvanredan, doista je impresivna silina, brzina i preciznost kojom moji novi suigrači lome suparnike. Malotko može pratiti takav tempo i stil igre. Gledajući utakmicu uživo mogao sam se uvjeriti koliko je momčad posložena, te koliko u samoj igri sudjeluje svih deset igrača na terenu. Kad imamo loptu, kao da svi igrači postaju napadači.

  Možete se zamisliti u takvoj momčadi?

  - Itekako mogu, teško mi je i objasniti koliko se veselim treninzima, a onda i utakmicama. Atalantina igra točno je po mom guštu, stoperi su stalno u igri, imaju puno prostora za ulaske između suparničkih linija i to sjajno koriste. Uvijek sam bio stoper koji se voli priključiti napadu, koji voli potegnuti punom brzinom, tako da ću ovdje imati što pokazati. Naravno, najprije se moram nametnuti, a to neće biti lako, jer konkurencija je izvanredna. Ti su dečki sjajni igrači, ali i odlično uklopljeni u sustav. No, mlad sam, želim raditi i ne bojim se izazova.

   

  Nije za preplašiti

  Jeste li stigli pogledati koji trening? Priča se da su Gasperinijevi treninzi iznimno zahtjevni?

  - Pogledao sam neke treninge, zbog terapije nažalost ne mogu sve. Odlični su treninzi, sadržajni, dinamični, ali nisam primijetio da je to nešto čega bih se trebao preplašiti. I ja sam igrač koji voli puno rada i koji s radom diže formu i samopuzdanje. Uvjeren sam da ću ovdje brzo napredovati.

   

  Velika vrlina

  Možda kao Mario Pašalić, koji je jedan od stupova momčadi?

  - Mario je top igrač, vidi se da uživa u Atalanti i da mu igra sjajno odgovara. U klubu ga jako cijene, što nije čudno, jer teško se sjetiti utakmice u kojoj on barem ne uđe u šansu, ako već ne zabije gol ili ne namjesti šansu suigračima. To je njegova velika vrlina, a kad na to dodate ogromnu trku, odgovornost i taktičku obučenost, jasno je da pričamo o klasi. Mario će biti i veliki adut Vatrenih na Euru.

  Dolazak u Bergamo bio je odličan potez?

  - Da sam u to sumnjao ne bih ni potpisao ugovor, ali nakon ova dva tjedna mogu vam reći da je Atalanta i bolji klub nego što sam zamišljao.

  U klubu mi organiziraju kompletan dan

  A kakvi su vaši prvi dojmovi o Atalanti kao klubu?

  - Oduševljen sam, nemam drugu riječ. Uvjeti za rad su sjajni, od terena, teretane, hotela i svega što igrač može poželjeti. Evo, ja sam ozlijeđen, tako da mogu pričati i o tome kakvu medicinsku skrb imaju. Oni mi organiziraju kompletan dan, od terapije, masaže, teretane i bazena, tako da nemam što brinuti, nego samo slijedim njihove upute. Grad nije velik, ali ima dosta sadržaja, kao i odličnih mjesta za šetnju i opuštanje. (rš)

   

  Iz drugih medija