Tullio M. Puglia Getty Images
KRENULA JE PETICIJA

'DAJETE NAM TITULU? HVALA, ALI MI JE NE ŽELIMO!' Uprava Juventusa pozitivno je odgovorila na želje navijača, novi kamen spoticanja između klubova

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. ožujak 2020. 17:20

Navijači Juventusa pokrenuli su peticiju da se ne prihvati titula prvaka ako se ova sezona službeno prekine.

Cristiano Ronaldo i suigrači prihvatili su rezanje plaća kao izraz solidarnosti zbog aktualne situacije s pandemijom koronavirusa, a sada su se u sličan položaj stavili i brojni tifosi Stare Dame.

"Bilo bi dobro da nas se proglasi prvacima na temelju trenutnog stanja na tablici. Međutim, bilo bi još bolje kada bismo toj tituli rekli - ne, hvala", pisalo je u nekim porukama na društvenim mrežama, a predsjednik kluba Andrea Agnelli pozitivno je reagirao na takav stav.

TURIN, ITALY - DECEMBER 15:  Juventus president Andrea Agnelli looks on during the Serie A match between Torino FC and Juventus at Stadio Olimpico di Torino on December 15, 2018 in Turin, Italy.  (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)
Valerio Pennicino/Getty Images

Brojne su opcije koje se razmatraju u Serie A, no kako je Italija virusom najzaraženija europska država, sve je izglednije da će se prihvatiti navijačka peticija. Juventus je prema trenutnom stanju na tablici prvi (63), s bodom više od drugoplasiranog Lazija (62) i s čak devet više od trećeg Intera (54) koji ima i utakmicu manje.

Najjednostavnije bi zapravo bilo proglasiti sezonu završenom. Međutim, navijači se s takvom odlukom ne slažu jer smatraju da to ne bi bilo ispravno. Još je 12 kola do kraja i u takvoj mrtvoj utrci između Juventusa i Lazija sve je moguće.

Slična situacija dogodila se 1944. usred Drugoga svjetskog rata kada je Spezia osvojila prvenstvo Italije. Iako je klub tada odbio prihvatiti naslov prvaka, počasna titula dodijeljena im je 2002. godine.

Linker
19. travanj 2024 13:18