Emilio Andreoli/Getty Images
ČEKA SE IZGLASAVANJE

DANAS PADA ODLUKA O RJEŠENJU KRIZE KOJA JE POGODILA SERIE A Nakon posebnog zahtjeva u cijelu priču umiješala se talijanska vlada

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. veljača 2020. 17:38

Talijanska vlada trebala bi u poslijepodnevnim satima izglasati posebnu odluku prema kojima će se nadolazeće utakmice talijanskih klubova, kako u Serie A, tako i Talijanskom kupu i Europi, igrati iza zatvorenih vrata.

Četiri utakmice 25. kola talijanskog nogometnog prvenstva koje su se trebale igrati prošlog vikenda odgođene su zbog straha od širenja koronavirusa koji je zabilježen u sjevernoj Italiji.

Nakratko se pojavila ideja kako bi se utakmice mogle odigrati na neutralnom tlu, ali je osta odbačena zbog logističkih problema.

Kako talijanskom prvenstvu prijeti kriza u rasporedu zbog nagomilanih utakmica predsjednik Serie A Paolo Dal Pino uputio je pismo talijanskoj vladi tražeći posebno odobrenje da se sve utakmice Serie A, Talijanskog kupa i europske utakmice igraju iza zatvorenih vrata, dakle pred praznim tribinama, sve dok prijetnja ne prođe.

Prema napisima dijela talijanskih medija očekuje se da talijanski premijer Giuseppe Conte odobri zahtjev predsjednika Serie A tijekom današnjeg dana.

Linker
26. travanj 2024 17:53