Emilio Andreoli/Getty Images
PRAVA POSLASTICA

DANAS PADA REKORD NA MEAZZI - GOTOVO 5 MILIIJUNA EURA OD JEDNE UTAKMICE Tri Hrvata u velikom derbiju talijanskog nogometa!

POGLED NA APENINE U milanskom derbiju (20.45) vjerojatno će nastupiti jedan naš nogometni reprezentativac
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 15. listopad 2017. 14:13

Podiglo se, napokon, natjecateljsko uzbuđenje u Serie A. Liga koja je godinama tavorila na marginama elitne Petice nedavno je prodala TV prava u inozemstvo za duplu cijenu u odnosu na prošlu sezonu (371 milijun eura). Nije to jedini znak oporavka, jer raste broj gledatelja. Ovaj vikend, s derbijima Roma - Napoli, Juventus - Lazio i pogotovo Inter - Milan, dodatno će se povećati prosjek gledatelja, koji je u prvih sedam kola veći nego prošle sezone (23.730), pa se očekuje prosječna posjeta 27.200 ljudi.

U Milanu će ih biti 80.018, najavljuju organizatori, koji su istakli i rekordan prihod za stadion Giusseppe Meazza, čak 4,6 milijuna eura! Glazba za uho kineskih ulagača, za koje se smatra da su odlučno pridionijeli revitalizaciji ambiciozni dva milanska kluba. Njihov nedjeljni derbi sasvim će sigurno usmjeriti ozračje u klubu. Po javnim percepcijama Inter stoji bitno bolje od Milana, ali to u međusobnom srazu ne mora (ali može!) značiti puno.

Rizični list

Kako god, ovaj je derbi zanimljiv i iz hrvatskog fokusa, jer u dva milanska kluba nastupa tri naša reprezentativca. No, sukladno trenutnim zdravstvenim biltenima, vjerojatno je kako će nastupiti od prve samo Ivan Perišić. Lako je moguće da to bude i jedini hrvatski akter derbija, jer suigrač mu Marcel Brozović vrijeme je ovog tjedna uglavnom provodio sa stručnjacima za rehabilitaciju. Nakon što se s istegnućem lista vratio iz Rijeke, Brozović je uz terapije puno vježbao u bazenu. Kako je mišić lista iznimno rizičan kad je načet (Bale je u Realu imao čak 12 ruptura na jednoj istoj nozi!), ne vjerujemo kako bi Spalletti s Brozovićem išta riskirao. No, to je samo medijska dvojba, a ima li barem malo šansi da bude u kadru za derbi vidjet će se već po trenerovoj presici u subotu poslijepodne…

Nikola Kalinić je jako važan igrač u taktičkim postavkama Vincenza Montelle. Pogotovo što je trener Milana od prvog trena htio momčad rasporediti u sustav 3-5-1-1, a Kalinića drži ključnom figurom za njegovo funkcioniranje. Kašnjenje Nikole Kalinića u dolasku u Milan je razlogom što se taj omiljeni trenerov taktički izbor nije još razradio. Po kroničarima Milanella to je ujedno i temeljni uzrok što Rossoneri ne djeluju razigrano kako se očekivalo.

Intenzivan ritam

Kašnjenje u transferu u Milan sada se pokazuje i na formi hrvatskog centarfora. Nikola Kalinić je imao sve samo ne normalne ljetne pripreme, a najnoviji problem s aduktorom samo je potvrda toga. Dugo očekivan, s velikom vjerom struke i navijača, Kalinić je morao odmah u vatru i vrlo intenzivan ritam igre. Htio je odmah i pokazati svoje najbolje izdanje, ali vrijeme pripreme se ne može ubrzavati. Prema vijestima iz Milanella Nikola Kalinić jest zaliječen, ali se ipak poziva na oprez jer mišić aduktora bitno definira kretnje, svako požurivanje može biti kobno. Vjerojatno je ipak da će Kalinić biti na klupi i potom možda ući u drugom dijelu utakmice…

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
25. travanj 2024 07:48