Paolo Rattini Getty Images
PRILIKA ZA JUVE

DŽEKO I DRUŠTVO UVJERLJIVOM POBJEDOM PREKINULI CRNI NIZ Nikola Kalinić bez nastupa, Marko Rog zamijenjen u nastavku

Piše: HinaObjavljeno: 19. siječanj 2020. 21:14

U susretu 20. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je na gostovanju pobijedila Genou sa 3-1 upisavši prvu pobjedu u zadnja tri kola.

Nakon što je doživjela domaće poraze od Torina (0-2) i Juventusa (1-2), Roma je u Genoi prekinula crni niz.

Pobjedu Rimljanima donijeli su Cengiz Under (5'), Davide Biraschi (44'-ag) i Edin Džeko (74'), dok je pogodak za domaćine zabio Goran Pandev (45'). Marko Pajač nije nastupio za Genou, baš kao niti Nikola Kalinić za Romu.

U ranije odigranom susretu nogometaši Leccea priredili su iznenađenje odigravši 1-1 protiv Intera. Inter je tako spojio dva kola bez pobjede i otvorio priliku Juventusu da večerašnjom pobjedom protiv Parme pobjegne "Nerazzurrima" na četiri boda prednosti. U prošlom kolu Inter je kod kuće odigrao 1-1 protiv Atalante, a istim rezultatom je završio i ogled protiv Leccea.

Inter je poveo u 71. minuti golom Alessandra Bastonija, a šest minuta kasnije izjednačio je Marco Mancosu. Za Inter je do 82. minute igrao Marcelo Brozović.

Identičnim rezultatom je završio susret između Bologne i Verone koju vodi Ivan Jurić. Bologna je povela u 20. minuti preko Mattije Banija, a izjednačio je u 80. minuti Fabio Borini.

Bez pobjednika je završio i susret između Brescije i Cagliarija. Gosti su poveli, domaćin je potom okrenuo rezultat u svoju korist, no na koncu je završilo 2-2. Oba gola za Bresciju zabio je Ernesto Torregrossa (27', 49'), a za goste Joao Pedro (20', 68'-11m). Za Cagliari, koji je osvojio prvi bod nakon četiri poraza u nizu, do 53. minute je igrao Marko Rog.

Na ljestvici vodi Juventus sa 48 bodova i utakmicom manje, Inter na drugom mjestu ima 47 bodova, Lazio je treći sa 45 bodova, a stepenicu niže je Roma sa 38 bodova.

Pobjeda Bayer Leverkusena u gostima

U posljednjoj utakmici 18. kola njemačkog nogometnog prvenstva Bayer iz Leverkusena je kao gost svladao Paderborn s uvjerljivih 4-1 (3-0).

Pitanje pobjednika bilo je riješeno već nakon prvih 45 minuta nakon kojih je Bayer imao prednost od 3-0 zahvaljujući dvama pogocima Vollanda (11', 14') i jednim Baumgartlingera (36'). U nastavku je Srbeny (51') smanjio na 3-1, da bi Havertz (75') postavio konačni rezultat.

Bayer je sada šesti na ljestvici sa 31 bodom, dok je Paderborn ostao posljednji, 18. sa 12 bodova, tri manje od pretposljednje Fortune iz Duesseldorfa.

Vodi RB Leipzig s 40 bodova, a Bayern je drugi s četiri boda manje. Hertha je 14. sa 19 bodova.

Linker
26. travanj 2024 22:46