MILAN, ITALY - NOVEMBER 03: Joaquin Correa (2nd R) of SS Lazio scores his goal during the Serie A match between AC Milan and SS Lazio at Stadio Giuseppe Meazza on November 3, 2019 in Milan, Italy. (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
Marco Luzzani/Getty Images

'NE ŽELIMO NOVAC...'

EUROPSKI NOGOMET OVOG ĆE SE LJETA SUSRESTI S BROJNIM NOVOSTIMA! 'Igrat ćemo u srpnju i kolovozu bude li trebalo, nije vrijeme osobnih interesa'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 26.03.2020. u 08:51

 • Sve je izvjesnije da ćemo klupski nogomet po prvi puta, valjda u povijesti čovječanstva gledati u ljetnim mjesecima. Doduše, HNL već običava krenuti rano, kao i kvalifikacije za europske kupove, ali ove će godine po svemu sudeći biti nešto drugačije. Barem u Serie A, koja bi se igrala i u lipnju, srpnju, a i kolovozu ako će trebati. Sve da se završi prvenstvo.

  Takvo mišljenje ima Gabriele Gravina, predsjednik Talijanskog nogometnog saveza (FIGC). On je u intervjuu za Radio Marte kazao da će učiniti sve da se nacionalne lige završe, odnosno da se ne prekidaju i da se prvaci ne proglašavaju ako nije sve gotovo.

  - Dokle god budem mogao, osobno neću gubiti nadu u nastavak i završetak ove sezone. Sve ću učiniti da se to završi, jako bi mi teško palo ikakvo otkazivanje natjecanja. Znam da je još rano misliti o ikakvom datumu, ali moramo biti pozitivni. Bude li potrebno, pitat ćemo krovne organizacije, UEFA-u i FIFA-u da se igra i nakon 30. lipnja, što je dogovoreni datum završetka natjecanja na europskoj razini - rekao je Gravina.

  Podsjetimo, u Italiji je najveće svjetsko žarište koronavirusa, s dnevnim brojem žrtava od oko 700. Istina, broj novozaraženih već je četvrti dan u opadanju, a zemlja je u višetjednoj karanteni. Predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza rekao je da sada nije vrijeme ni za čije osobne interese.

  - Želim svima da razumski razmišljaju, a Savez je taj koji će o svemu odlučiti. U narednim danima imat ćemo novi sastanak s Vladom oko svega. Nećemo pitati novac, tražimo mjere za nas - dodao je Gravina.

  Tagovi
  Iz drugih medija