REUTERS
JUVEU SVE VEĆA PREDNOST

FOTO: NA KRAJU JE TO BIO HRVATSKI OKRŠAJ! MARKO PJACA ZAIGRAO PROTIV MANDŽE Juventus slavio u derbiju, Mandžukić pomogao Ronaldu da dođe na tron

Nogometaši Juventusa u subotu su u 14. kolu Serie A u gostima kod Fiorentine slavili sa 3:0. Mario Mandžukić je izborio penal za treći pogodak Juvea, Ronaldo je zabio svoj deseti gol ove sezone, izbio na vrh liste strijelaca i uz to postao treći igrač u povijesti Serie A koji je u ovome stoljeću zabio u pet uzastopnih utakmica.
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 01. prosinac 2018. 21:21

Juventus je bez problema odradio gostovanje kod Fiorentine(3:0). Mnogi su najavljivali da bi Juve mogao razbiti zube na Artemio Francchiju, no ogromna kvaliteta koju posjeduje još jednom je presudila...

Krenuo je Juve bez većih iznenađenja, Allegri je momčad izveo u 4-3-3, na vratima je, dakako, bio Szeczny, dok su zadnju liniju činili De Sciglio, Bonucci i Chiellini te Canelo, koji je ovom prilikom bio na lijevoj strani. Bentancur je djelovao kao dirigent u veznoj liniji, dok su mu društvo pravili Cuardado i Matuidi. A u napadu je bila ubojita trojka Dybala, Mandžukić(igrao do 89. minute), Ronaldo.

Stefano Pioli također nije eksperimenitrao, a Marko Pjaca, koji je imao manju ozljedu krenuo je s klupe, a u igru je ušao u 66. minuti umjesto Benassi.

Prvih 20-ak minuta proteklo je bez uzbuđenja, velika se bitka vodila na sredini terena. OK, blagu incijativu imali su Bianconeri, ali Viole su bile veoma kompaktne u obrambenom dijelu. Međutim, u 31. minuti Bentacur je odigrao jako dobar dupli pas s Dybalom, napravio trzaj kao da će gurnuti Ronalda u dubinu, pa mu se otvorio koridor i onda je lijepo pogodio za vodstvo Juventusa.

U nastavku nije bilo previše uzbuđenja, Juventus je primirio igru, Fiorentina je imala, a možemo kazati, nekoliko poluprilika, ali sjajna obrana gostiju to je bez problema riješila.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Giorgio Chiellini, koji je jedan otpadak, uz puno sreće, pospremio u mrežu. Bila je to dvojbena situacija, ali VAR je potvrdio da nije bilo zaleđa, odnosno da je pogodak regularan.

U 79. minuti Mandžukić je pokušao ubaciti, a rukom je igrao Fernandes te je Orsato pokazao na bijelu točku. Ronaldo je bio siguran realizator.

Juventus ima sada 11 bodova prednosti nad Napolijem, te 12 nad Interom, koji u nedjelju igra derbi s Romom na Olimpicu. Trojica hrvatskih reprezentativaca u redovima Nerazzura na raspologanju su Lucianu Spallettiju. Dakle, Vrsaljko se vratio u kadar i mogao bi protiv Giallorossa krenuti od prve minute.

Inače treba kazati da je van pogona Radja Nainggolan, koji tako neće imati prilike nastupiti protiv bivšeg kluba.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 18:49