Reuters / Juan Medina Livepic
U PROBRANOM DRUŠTVU

HRVAT U IDEALNOJ POSTAVI, PONAJBOLJIH SVIH VREMENA TAMO NEMA! Pedantni statističari ne mogu pogriješiti, on je prvu trećinu sezone odigrao fenomenalno

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. studeni 2019. 17:27

Teško je to zamisliti, ali tako je. A bit će i sve češće. Naime, Cristiana Ronalda, jednog od najboljih nogometaša svih vremena nema u idealnoj postavi talijanskog prvenstva na osnovu nastupa u prvih 12 kola. Nitko ga nije "zaboravio" uvrstiti, sve one najbolje proračunao je statistički sustav Opta, a te rezutate objavio je talijanski Sky Sports.

U postavi koja je obilježila prvu trećinu Serie A je - Marcelo Brozović. Novinari diljem Europe hvale stožernog hrvatskog veznjaka, uspoređuju ga s Johanom Neeskensom, dive se njegovoj izdržljivosti, hvale taktičku discipliniranost.

Brozović je svoje mjesto u formaciji 3-4-1-2 našao u sredini veznog reda zajedno s Juventsovim Miralemom Pjanićem, za kojeg mnogi smatraju da mu je ovo najbolja sezona karijere.

Na golu je poljski internacionalac Wojciech Szczesny, uz Pjanića jedini igrač talijanskog prvaka koji je zastupljen. Napadački dvojac čine Interov Romelu Lukaku i Lazijev Ciro Immobile koji je s 14 pogodaka najbolji strijelac talijanske lige.

Linker
19. travanj 2024 10:31