Marco Luzzani/Getty Images / Getty Images
SUDAR S TALIJANOM

HRVATSKI NAPADAČ JASNO PORUČIO ZLOČESTOM DEČKU SVJETSKOG NOGOMETA 'Samo dođi, ja se ne bojim!'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 15. srpanj 2016. 21:58

Kada se vratim u Liverpool, izborit ću se za svoje mjesto i u majici Redsa osvojiti Zlatnu loptu, poručio je nekidan.

Izjava koju su ozbiljno prenijeli samo satirični portali, koji ni sami ne bi smislili tako nešto. No on je. On uvijek smišlja i govori tako nešto. A dolje na terenu šuti. Ma, zapravo čak ni ne šuti već stalno stvara probleme u koje uvijek na kraju on upadne. Mario Balotelli, gdin. Why always me, jučer je preko novina saznao da mora naći novi posao:

- Ne vidim ga više ovdje - suma je onoga što mu je poručio Jürgen Klopp, Nijemac koji stvara novu eru Redsa, elitne eskadrile pobjednika u kojem mu, logično je procijenio, ne treba trula jabuka. Što Mario Balotelli definitivno jest.

Pokušao je s njim izaći na kraj Mancini, pa Mourinho, gotovo svi, a on bi strašne probleme s psihom i karakterom skrivao neviđenim talentom. Uostalom, do 2014. u približno 140 utakmica zabio je 66 golova, na Euru prije četiri godine bio je sjajan, uvijek je nevjerojatnom fizičkom moći i tehnikom nadoknađivao karakterne falinge. Sve do, dakle, 2014., kada su noćarenje, partyji, žene došle na naplatu. Bonvivan Mario samo se - ugasio.

Od 2014. do danas u dresu Liverpoola i Milana ukupno je upisao 36 utakmica i zabio dva gola. Pa čak i kad je lani stigao na posudbu u onemoćali, jadni Milan gdje je trebao biti prva zvijezda, gdje je trebao vratiti ugled i vjeru te se nametnuti Antoniju Conteu, Ballo je postao - fallo. Pogreška kao prepisana u istoimenu erotsku dramu talijanskog majstora Tinta Brassa. Na Euro su išli valjda svi talijanski napadači koji imaju tek t od talenta, ali ujedno imaju želju, disciplinu, karakter. Balotelli toga nema ni u tragovima, Balotelli se trenutačno druži s patkama...

Sa 25 godina umjesto u naponu snage, programirani talijanski odgovor najvećim svjetskim talentima pao je na dno. Premda, valjda, on toga ni sam još uvijek nije svjestan. Izlazak iz siromaštva u krilu posvojiteljske obitelji te nagla slava i hrpa novca, od Balotellija su nažalost učinili egocentričnog kripla, nesposobnog za samostalni život u okruženju discipline, samosvijesti, odgovornosti. Ali, nevjerojatno, čak i takav još uvijek dobiva primamljive ponude, jer još ima ljudi koji su uvjereni da ga mogu promijeniti. A to može samo on. Ali ne želi...

Dakle, po najnovijem, nakon Kloppovog otpisa koji sugerira dvije opcije - ili sporazumni raskid ili nova posudba, Balotelli se nalazi na meti tri kluba: Kineza, novog talijanskog prvoligaša Crotonea te - Sampdorije, kluba koji u rosteru već ima Cassana, Quagliarellu, odličnog Kolumbijca Muriela te našeg Antu Budimira, koji je stigao iz upravo iz Crotonea kao velika želja trenera Giampaola.

- Iskreno, nisam ništa čuo o tome, iako me govorkanja ne iznenađuju, jer živimo mercato u kojem se svakodnevno tehnicira i bombardira s hrpom provjerenih ali i neprovjerenih informacija - u startu će 24-godišnjak. - U svakom slučaju, Sampdoria je klub u kojem je uvijek dobrodošao svaki dobar igrač, a Balotelli jest dobar igrač. Privatno? Ne bih o tome pričao, pa dečka ni ne znam, kako ću mu suditi...

U slučaju dolaska možda bi mogao presuditi njemu, s obzirom na konkurenciju.

- Nemam ništa protiv konkurencije, ovdje sam već sad okružen veličinima s kojima se ne samo natječem, već od njih i učim. Ali ako Mario i dođe, ja sam spreman, ne bojim se nikoga i nastavljam po onome što sam si zacrtao: progres i daljnji napredak. Ne zadovoljava me činjenica da sam potpisao ugovor i sada mogu prestati raditi. Naprotiv, iskreno prepun sam motiva i želje za dokazivanjem - zaključuje Budimir.

Ruku na srce, Sampdoria stvara vrlo dobru momčad spremnu za gornji dio ljestvice. Za dobru zaj..., ali i nešto više, tu je stari dobri Antonio Cassano. Uz njega je Balotelli ionako prekobrojan. A ako i dođe, 'prebrojati' bi ga mogao baš - Budimir.

Linker
18. travanj 2024 13:36