REUTERS/Jennifer Lorenzini
NE SLAŽE SE S NJIME

HRVATSKI TRENER OŠTRO ODGOVORIO TALIJANSKOM SUPERSTARU! I meni su govorili da sam u**ani Ciganin, pa nisam ništa tražio! Pitajte ga koji su problemi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. studeni 2019. 20:13

Puno prašine u europskoj nogometnoj javnosti ove je nedjelje podigla priča oko rasističkih uvreda spram Marija Balotellija na utakmici Serie A u kojoj je njegova Brescia gostovala u Veroni. Podsjetimo, nekadašnji talijanski reprezentativac u 58. minuti je demonstrativno napucao loptu i izašao s terena nakon brojnih povika rasističkog karaktera.

Sudac utakmice dao mu je žuti karton, utakmica je bila i prekinuta na pet minuta, a nakon razgovora Balotellija i suca Marianija žuti karton koji mu je prethodno dao, sudac je poništio.

Balotelli je pet minuta prije kraja utakmice zabio i pogodak za konačnih 2:1, ali njegov je sastav u Veroni ipak poražen.

Nakon utakmice za komentar situacije bio je upitan i Ivan Jurić, trener Verone.

- Ne bojim se toga što ću reći, a reći ću da prema Balotteliju nije bilo rasističkih ispada. Možda su zadirkivali i zviždali mu, to je jedan sjajan nogometaš, ali nije bilo rasizma - rekao je Jurić.

Dao je i jedan primjer toga kakvi su talijanski navijači, napose ultrasi.

- Mene su zvali u**anim Ciganinom nebrojeno puta. Italija generalno vrijeđa sve strance, to je istina, ali to danas nije bio slučaj. Pitajte Balotellija što je bilo. Ja se prvi zgražavam nad rasizmom, ali sada ga nije bilo - podvukao je Jurić.

Navijači Verone općenito su poznati kao vrlo oštri, posebice njihova desna struja.

- Zalagat ću se za to da naši navijači ne šire rasizam nikada. To je neprihvatljivo krajem 2019. godine. Ponavljam, možda su ga provocirali kao igrača danas, ali rasizma nije bilo.

Linker
22. travanj 2024 19:09