REUTERS
NIJE BILO DILEME

I DRUGU GODINU ZAREDOM - SPASITELJ! UDINESE EKSPRESNO POTVRDIO OSTANAK HRVATA U KLUBU 'Igor Tudor je odradio odličan posao i ostaje naš trener'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. svibanj 2019. 13:35

Nakon što je drugu godinu zaredom Igor Tudor spasio Udinese od ispadanja iz Serie A, čelnici kluba odlučili su da će splitski trener na klupi ostati i sljedeće sezone.

"Nakon odlično odrađenog posla u posljednjih 11 prvenstvenih utakmica, klub i trener odlučili su nastaviti suradnju. Dogovor između dvije strane postignut je vrlo brzo", objavljeno je na službenim klupskim stranicama.

Bivši 'Vatreni' je u ožujku po drugi put u svojoj karijeri imenovan trenerom Udinesea. U travnju prošle godine preuzeo je klub i spasio od ispadanja u drugu talijansku ligu, da bi potom u lipnju napustio svoju funkciju jer se nije uspio dogovoriti s vodstvom kluba o nastavku suradnje.

Soccer Football - Serie A - AC Milan v Udinese - San Siro, Milan, Italy - April 2, 2019  Udinese coach Igor Tudor speaks with Udinese's Ignacio Pussetto           REUTERS/Daniele Mascolo - RC19E76ABC40
REUTERS/Daniele Mascolo

I ovoga puta je preuzeo Udinese u nezahvalnoj poziciji, na 16. mjestu i eskpresno preporodio momčad te u prve tri utakmice upisao sedam bodova.

Uslijedilo je kraće krizno razdoblje, ali ubrzo i finiš sezone sa stopostonim učinkom - u zadnja tri kola Tudor i društvo su pobjeđivali izravne konkurente i na kraju završili kao 12. momčad Serie A.

Linker
23. travanj 2024 21:34