REUTERS
SAMO NAJBOLJE ZA STARU DAMU

JUVENTUS NAJAVIO IZVANREDNU PRESICU! TKO ĆE BITI NOVI TRENER NAKON OTKAZA? U igri velika imena: bivši treneri Cristiana Ronalda i Marija Mandžukića!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. svibanj 2019. 19:31

Massimiliano Allegri više nije trener Juventusa.

Torinski klub izdao je danas kratko priopćenje u kojem stoji kako 'Allegri neće sjediti na Juventusovoj klupi u sezoni 2019./2020., dok je pres-konferencija zakazana sutra u 14 sati. Novinarima bi se zajedno s Allegrijem trebao obratiti i predsjednik Juventusa Andrea Agnelli...

Predsjedniku kluba sasvim sigurno sutra će biti postavljana i pitanja o potencijalnom Allegrijevom nasljedniku. Na službenu potvrdu čekat će se sigurno još neko vrijeme, ali nagađanja o tome tko će Juventus voditi u idućoj sezoni ne nedostaje.

A prema pisanju talijanskih i engleskih medija, dva glavna kandidata za trenera Juventusa su Mauricio Pochettino i Antonio Conte.

Corriere dello Sport prošloga je tjedna pisao o tome kako su čelni ljudi Juventusa već kontaktirali Pochettina. Prvi problem, međutim, mogli bi biti uvjeti koje je Argentinac tražio, a radi se navodno o godišnjoj plaći koja bi trebala iznositi oko 17 milijuna eura. Drugi problem, naravno, je ugovor koji Pochettino ima s Tottenhamom i koji traje još četiri godine.

Soccer Football - Champions League Semi Final First Leg - Tottenham Hotspur v Ajax Amsterdam - Tottenham Hotspur Stadium, London, Britain - April 30, 2019  Tottenham manager Mauricio Pochettino during the match          Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
Action Images via Reuters

Argentinski trener u nekoliko je navrata ove sezone ipak spominjao mogućnost odlaska iz Tottenhama, iako nije jasno pod kojim bi se uvjetima takav odlazak mogao dogoditi. Pochettino u Tottenhamu trenutno zarađuje nešto manje od devet miljuna funti godišnje, a Juventus bi u slučaju da Argentinca doista želi vidjeti u Torinu morao otkupiti preostale četiri godine ugovora, odnosno na Tottehamov račun uplatiti više od 35 milijuna funti.

Stoga se kao realniji scenarij čini onaj u kojem bi Juventus iduće sezone mogao voditi Antonio Conte, talijanski trener koji je prošloga ljeta dobio otkaz u Chelseaju i koji je ranije već bio trener Juventusa, u razdoblju između 2011. i 2014. godine. Tuttosport pak piše kako bi idealno rješenje bio dolazak Pepa Guardiole iz Manchester Cityja, ali s kojim će klub u kontakt stupiti tek nakon finala FA Cupa u kojem City sutra igra protiv Watforda.

Antonio Conte
REUTERS/Susana Vera
Antonio Conte

Naravno, kao jedna od opcija spominje se i Jose Mourinho koji trenutno radi kao televizijski komentator.

Prema jednoj britanskoj kladionici, primjerice, nakon Pochettina i Contea, glavni favorit je Laurent Blanc (10/1), zatim Diego Simeone (10/1), Mourinho (12/1) pa Carlo Ancelotti (12/1). Kod nekih drugih redoslijed je nešto drugačiji, ali svugdje su u optjecaju ista imena.

Allegri je na klupu torinskih crno-bijelih stigao u ljeto 2014. te je u proteklih pet sezona osvojio isto toliko naslova prvaka Italije te četiri Talijanska kupa (2015-2018). U Ligi prvaka Juventus je pod Allegrijevim vodstvom dva puta stizao do finala, ali je 2015. izgubio od Barcelone, a 2017. od madridskog Reala.

Ove sezone sastav je ojačan Cristianom Ronaldom s ciljem što boljeg rezultata u Ligi prvaka, no Juventus je ispao u četvrtfinalu od Ajaxa pa se sezona može okarakterizirati neuspješnom iako je osmi uzastopni naslov prvaka Italije i teoretski osvojen čak šest kola prije kraja prvenstva.

O tome gdje bi karijeru mogao nastaviti Allegri i planira li uopće odmah tražiti novi angažman više detalja moglo bi biti poznato sutra nakon najavljene pres-konferencije. Kako god bude, ako se trenerska stolica nekog od europskih velikana ovoga ljeta isprazni, i njegovo će ime vjerojatno stajati pri vrhu kladioničarskih tablica...

Linker
20. travanj 2024 14:33