youtube
PONOVNO U AKCIJI

KOLEGE, PRIJATELJI, SJAJNI NOGOMETAŠI I VOĐE JUVENTUSA Hrvatski as otkrio talijanskim medijima: 'Mario mi je puno pomogao kada sam tek došao...'

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 10. veljača 2017. 20:06

Hrvatski reprezentativac Marko Pjaca ranije danas je, u razgovoru za talijanski Sky Sport, otkrio kako je puno naučio u prvih pola godine provedenih u Juventusu, a osvrnuo se i na ozljedu koju je vukao više od tri mjeseca, kao i na odnos s drugim članom Vatrenih u torinskoj momčadi Marijom Mandžukićem.

Pjaca je u Juventus stigao prošlog ljeta iz Dinama za više od 20 milijuna eura, no igranje u natjecanju poput Serie A je nedvojbeno zahtjevnije od onog u HNL-u.

- Puno sam naučio otkako sam došao u Juventus proteklog ljeta, ne samo o talijanskom nogometu, nego i o Juventusu koji je klub bogate povijesti. Juventus može biti ponosan na svoju povijest, a siguran sam da će tako nastaviti i u budućnosti - izjavio je 21-godišnji ofenzivac.

Baš je prije nekoliko dana upisao prvi nastup u početnih 11, u pobjedi nad Crotoneom od 2:0, a isto bi se dogodilo i puno ranije da nije bilo teške ozljede. Naime, Pjaca je mirovao ravno 100 dana, a vratio se na utakmici protiv Atalante u Kupu Italije 11. siječnja.


Marko Pjaca crazy dribbling skill Fiorentina... by videosansebastian

- Uvijek je teško kada ne igraš zbog ozljede, pogotovo u mom slučaju jer sam tek bio stigao u klub i htio sam se dokazati. Nije bilo nimalo jednostavno biti 'izvan akcije' tri mjeseca, ali ponovno treniram zajedno s momčadi i sretan sam - priznaje hrvatski reprezentativac.

Osim Pjace, napad 'Stare Dame' predvodi i još jedan član Vatrenih - Mario Mandžukić - a bivši Dinamovci se odlično slažu u Italiji.

- Imam sjajan odnos s Mandžukićem. Poznajem ga iz reprezentacije i prijatelji smo. Puno mi je pomogao kada sam tek došao u Italiju, kako na nogometnom, tako i na osobnom planu. Zahvalan sam mu na tome, svaki dan razgovaramo i često mi daje korisne savjete na treninzima i utakmicama - zaključio je hrvatski nogometaš.

Linker
21. travanj 2024 22:36