Marco Luzzani Getty Images
SLAVNA NOGOMETNA OBITELJ

LEGENDA TALIJANSKOG NOGOMETA SE OPORAVILA OD KORONAVIRUSA, OZDRAVIO I NJEGOV SIN Talijani objavili ohrabrujuću vijest, velikan ipak na odlasku!

Piše: HinaObjavljeno: 08. travanj 2020. 18:47

Legendarni talijanski nogometaš Paolo Maldini (51) i njegov sin Daniel (18) oporavili su se od koronavirusa, objavili su talijanski mediji.

Paolo je sada potpuno zdrav, više nema simptome koronavirusa i spreman se vratiti obvezama u Milanu, gde je zaposlen kao tehnički direktor. Međutim, nakon otkaza Zvonimira Bobana nije poznato hoće li Maldini ostati u redovima "Rossonera" gdje je započeo i završio karijeru.

Od virusa se oporavio i njegov sin Danijel, koji je početkom veljače debitirao za prvi sastav Milana.

Daniel je tako postao treća generacija Maldinija koja je zaigrala u dresu talijanskog velikana u Serie A. Prije njega za Milan je zaigrao i njegov djed Cesare, a potom i otac Paolo.

AC Milan's Italian forward Daniel Maldini looks on during the Italian Serie A football match AC Milan vs Verona on February 2, 2020 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
MIGUEL MEDINA AFP

Cesare i Paolo su u dresu Milana osvojili ukupno 31 trofej pri čemu i šest europskih naslova prvaka, pa Daniel neće imati lagan zadatak kako bi nadmašio oca i djeda.

Cesare Maldini, koji je preminuo 2016. godine u dobi od 84 godine, je igrao za Milan od 1954. do 1966. upisavši više od 400 nastupa, a u dva navrata je bio trener kluba. Kao igrač je osvojio četiri 'scudetta', te jedan europski naslov, dok je kao trener osvojio Kup kupova i talijanski kup.

Njegov sin, Paolo je cijelu karijeru proveo u klubu sa San Sira. Od 1984. do 2009. godine upisao je 902 nastupa osvojivši 25 trofeja pri čemu sedam naslova prvaka, te pet Liga prvaka.

Linker
20. travanj 2024 05:36