FLORENCE, ITALY - JANUARY 19: (L-R) Real Madrid head coach Carlo Ancelotti and Arrigo Sacchi attend the Italian Football Federation Hall of Fame Award ceremony at Palazzo Vecchio on January 19, 2015 in Florence, Italy. (Photo by Paolo Bruno/Getty Images)
Paolo Bruno/Getty Images / Getty Images

VRLO JASNI STAVOVI

LEGENDARNI I TROFEJNI TRENER IZJAVOM 'DOTUKAO' GROGIRANE VELIKANE Pariški debakl, pa onda ovo: 'Barcelona je 'mrtva', naslijedit će ih...'

AUTOR:
  • Toni Rončević

 • OBJAVLJENO:
 • 17.02.2017. u 18:51

 • Trofejni trener Arrigo Sacchi tvrdi da je Barcelona - prošlost, a pronašao im je i nasljednike.

  Barcelona je poražena od PSG-a 4:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i gotovo je sigurno da neće vidjeti četvrtfinale, a Sacchijevo iskusno oko predviđa daljni tijek zbivanja na međunarodnoj sceni.

  - Barcelona je 'mrtva', a novi suveren će biti Real Madrid. No, postoji prostor za još neke klubove koji bi mogli ravnopravno igrati s Realom, a to je, prije svih, Juventus - izjavio je 70-godišnji stručnjak, inače dvostruki osvajač Lige prvaka (Milan, sezone 1988/89 i 1989/90).  Za razliku od kasnih 80-ih kada su 'Rossoneri' bili dominantna sila u Italiji i šire - danas su vremena posve drugačija: 'Stara Dama' je vlasnik pet uzastopnih naslova prvaka i kako stvari stoje, to se neće uskoro promijeniti.

   

  - Juventus stalno napreduje. Mislim da imaju podjednake šanse za osvajanjem Lige prvaka kao i Real. Njihova snaga je u tome što imaju jasne ideje, a trener Max Allegri je pametan, sposoban i efikasan, dok igrači jako dobro shvaćaju njegove instrukcije - zaključio je Arrigo Sacchi iako je ranije znao izražavati skepsu prema Allegriju.