REUTERS/Stefano Rellandini
JUNAK BIANCONERA

MARIO MANDŽUKIĆ PRESUDIO DERBI, PA OSVOJIO NASLOVNICE TALIJANSKIH MEDIJA Trener Allegri sipao hvalospjeve za hrvatskog napadača

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. prosinac 2018. 09:05

Trener Juventusa Massimiliano Allegri sipao je komplimente za Marija Mandžukića nakon 1:0 pobjede Juventusa nad Interom u 66. minuti velikog derbija 15. kola Serie A.

Upravo gol hrvatskog napadača glavom u 66. minuti nakon ubacivanja Cancela s lijeve strane pokazao se presudnim.

"Mario je sjajan napadač. Nije slučajno bio dio Bayernove momčadi koja je osvojila treble. On je jedan od onih igrača koji uvijek može odlučiti utakmicu, čak i na svoj loš dan", rekao je Allegri.

Nahvalio je i asistenta Cancela.

"Tražio sam od igrača da ubacivanjima izbjegnu Škriniara i Mirandu, uspjelo im je. Bila je to dobra asistencija", dodao je Allegri.

Dakako, Mandžukić je pokorio naslovnice talijanskih medija nakon pobjedničkog gola.

"Juventusov omjer kao nikad prije: Mandžukić slomio Inter", piše Tuttosport, dok Gazzetta donosi naslov: 'Vlak Bianconera ne staje: Mandžukić presudio'. Corriere dello Sport piše: 'Mandžukić srušio Inter, Juventus na plus 11 ispred rivala'.

Pobjedom je Juventus pobjegao drugoplasiranom Napoliju na 11 bodova razlike (s utakmicom više), dok od trećeplasiranog Intera sada ima ogromnih 14 bodova više.

Mandžukiću je postignuti gol bio sedmi ovosezonski u Serie A, uz dvije asistencije. Zabio je tri gola u zadnja četiri kola, kao i u zadnja dva velika derbija protiv Milana i Intera. Za usporedbu, Cristiano Ronaldo na kontu ima 10 golova i pet asistencija.

Rezultati by SofaScore

Linker
21. travanj 2024 21:00