Igor Tudor
 Francesco Pecoraro/Getty Images / Getty Images
OPREČNE REAKCIJE

MEDIJI NA ČIZMI O PRVOJ UTAKMICI HRVATA NA KLUPI TALIJANSKOG PRVOLIGAŠA 'Slatko-gorak debi. Imao je igrača više, ali nije se usudio uzeti puni plijen'

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 01. svibanj 2018. 16:42

Oprečne su reakcije na debi Igora Tudora na klupi Udinesea. S jedne strane donio je pomak samom činjenicom da su Friulani nakon 11 uzastopnih poraza osvojili bod, a s druge igrao je protiv suparnika koji je odavno već drugoligaš i koji je dobar dio drugog poluvremena bio s igračem manje u polju.

- Tudorova kura polovičnog uspjeha - naslovila je La Gazzetta dello Sport izvještaj s utakmice Benevento - Udinese, u kojem se navodi da se dobrim potezom pokazala nova uloga Andrije Balića, čiji su ubačaji iz prekida svaki put sijali paniku pred golom Beneventa.

Tudora se pohvalilo i zbog dobrih zamjena (De Paul umjesto nevidljivog Baraka), ali i naznačilo da nije uspio promijeniti mentalitet momčadi, što je bilo i očekivano, budući da je tek nekoliko dana s igračima. Ipak, za nešto više Udinese mora uzeti primjer upravo od Beneventa, pokazati da im je stalo do svake lopte, pedlja terena... Na kraju je njegovo vođenje utakmice u La Gazzetti dello Sport ocijenjeno sa 5,5.

- Slatko-gorak debi. S Beneventom koji je imao igrača manje nije se usudio uzeti više.

Nešto šire ruke za Tudora bio je Tuttosport, koji ga je ocijenio sa 6,5, a stroži Corriere della Sera, gdje je njegov debi ocijenjen “peticom”

- Šest pogodaka i bod koji ništa ne znači na debiju.

Kako bilo, Benevento je pokazao da je pred Tudorom puno posla, ali i da je određenim potezima uspio isprovocirati pomak. Andrija Balić definitivno bi se mogao prometnuti kao otkriće, najviše zbog činjenice da ga je približio suparničkom golu. Vidjelo se da mu fali kontinuiteta, ali pod Oddom je počeo igrati, sada bi mogao još napredovati. Perici je situacija malo teža, on je na nozi imao loptu za pobjedu. Da je zabio, bio bi vjerojatno drugačiji i dojam Tudorovog debija a ostanak praktički osiguran…

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
25. travanj 2024 15:17