Paolo Bruno/Getty Images
NASTAVLJA IGRAČKU KARIJERU

NAKON 18 GODINA VJERNOSTI KAPETAN EUROPSKOG VELIKANA OVO NIJE ZASLUŽIO 'Imam 36 godina i nisam glup! Znao sam što će se dogoditi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. svibanj 2019. 17:04

Iz Rome su danas službeno potvrdili da je će njihov kapetan Daniele De Rossi (35) na kraju sezone nakon 18 godina napustiti klub.

Tim su povodom u klubu održali presicu.

"Sazvali smo ovu presicu da vam kažemo da sam se jučer sastao s Danieleom i rekao mu da mu nećemo produljiti ugovor kao igraču. Razgovarali smo dugo vremena i rekao sam mu kako nam je želja zadržati ga u klubu, u ulozi koju tek trebamo definirati. Malo sebično, nadao sam se da će Daniele prihvatiti ideju i ostati u funkciji koja je bliska mojoj. Nadam se da ću raditi s nekim kao što je on", rekao je izvršni direktor Rome Guido Fienga.

De Rossi nije prihvatio ponudu i želi nastaviti igračku karijeru. Zasad je nepoznato gdje.

"Ispričao sam mu se u ime kluba što mu to nismo rekli ranije", dodao je Fienga.

Oglasio se i sam De Rossi.

"Rekli su mi svoju odluku jučer. Imam 36 godina i nisam glup. Znao sam što će se dogoditi. Ako vas nitko ne zove deset mjeseci prije isteka ugovora i ništa se ne spominje, sve ukazuje na jedno", rekao je De Rossi.

"Ove godine sam malo pričao, ne volim to, a nisam želio remetiti mir unutar momčadi. Ovakva odluka mora se poštovati, a ponudu Rome ne mogu prihvatiti jer se i dalje osjećam kao nogometaš. Ja sam mogao ostati još barem godinu dana, ali u klubu su donijeli svoju odluku. Nisam razočaran time da mi nisu ponudili produljenje, već time da nismo razgovarali godinu dana. Nadam se da se ovakav manjak komunikacije neće više događati u budućnosti, a ja i dalje ostajem navijač Rome", objasnio je De Rossi, koji je profesionalnu karijeru započeo u Romi 2001. godine, a njezine je boje branio čitavu karijeru.

O planovima za budućnost De Rossi je rekao...

"Direktorska ponuda nije mi privlačna, iako bi imalo smisla obnašati ju tu u Romi. Obavljam prljavi posao Francesca i priključit ću mu se jedan dan ako se predomislim. Zasad ne znam hoću li ostati u Italiji ili otići u inozemstvo, moram još porazgovarati s obitelji i agentom", zaključio je De Rossi.

Linker
21. travanj 2024 04:07