Emilio Andreoli/Getty Images
HVATANJE FORME ZA WALES

NAKON BLIJEDE PREDESTAVE PROTIV MAĐARA, JEDAN OD KLJUČNIH VATRENIH IGRA SVE BOLJE Njegov 8 gol u Seriji A dodatna je potvrda dizanja forme uoči Walesa

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. svibanj 2019. 13:40

Ivan Perišić u ponedjeljak je odigrao dobru utakmicu, kreirao akcije, prijetio, neke prilike nije iskoristio, pogodio je vratnicu, ponekad u mogućnosti za stvaranje prigode nije posegnuo za najboljim rješenjem, ali u završnici je zabio gol za 2:0 i potvrdu pobjede Intera nad Chievom čiju je mrežu korektno branio Adrian Šemper.

Bio mu je to osmi pogodak u Serie A, uz četiri asistencije, u 32 utakmice. U svim natjecanjima u dresu Intera deveti uz osam dodavanja za gol.

Izbornik Zlatko Dalić u ponedjeljak 20. svibnja na press-konferenciji objavljuje popis igrača na koje računa za tri utakmice. Revijalnu u kojoj Hrvatska igra u Omišu 31. svibnja s domaćim četvrtoligašem, kvalifikacijsku s Walesom u Osijeku 8. lipnja i još jednu prijateljsku u Varaždinu 11. lipnja s Tunisom.

Perišić je bio jedan od ključnih za dolazak Vatrenih u njegov rodni Omiš, a po igrama koje pokazuje bit će i među najvažnijima da se uzmu bodovi s Walesom.

Nakon Mađarske i lošeg izdanja nacionalne vrste, poraza u kojem je nekoliko nogometaša odigralo posebnu lošu partiju, jedan od prvotimaca pod povećalom bio je i Perišić. Tada je Josip Brekalo djelovao kao mladić u uzletu sa šansama da se probije u prvih 11, možda i na Perišićevo mjesto.

No, od te Budimpešte, jedan od godinama najvažnijih igrača Vatrenih bitno je podigao formu, zabio je četiri gola u prvenstvu uz jednu asistenciju, u sedam nastupa. Nikad više od jednog po susretu. Puno bolje djeluje i kao takav potreban je Vatrenima. Na utakmici s Chievom dobio je i jedan udarac, prilikom sudara glavama s protivnikom, ali je nastavio igru...

Linker
24. travanj 2024 13:38