ANDREAS SOLARO AFP
MA KAKVA IGRA...

'NASLOV PRVAKA? OSVOJIT ĆEMO GA SVI ZAJEDNO JEDNOM KAD OVA PROKLETA KORONA PROĐE...' Više se ne gledaju klupske boje, pomoć svima je neophodna

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. travanj 2020. 10:17

Rođeni je Rimljanin, a bio bi svakako i legenda Lazija da se 2016. godine nije zaputio na "onu stranu", u redove milanskog Intera. No, tko više u vrijeme korone gleda na klupske ili reprezentativne boje... Svi su ujedinjeni samo oko jednog cilja, a to je - pobijediti opaki virus. Sportski, ali nemilosrdno stati na kraj nevidljivom neprijatelju sporta, života općenito.

Antonio Candreva jedan je od onih nogometaša kojem izolacija teško pada, i sam je to priznao u današnjem intervjuu za talijanski Corriere dello Sport. Živi s djevojkom u Milanu, dok su mu roditelji i rodbina u Rimu. Otac mu je, kako veli, teško bolestan već godinu dana.

- Nisam očekivao da će kod nas sve krenuti kineskim putem. Simbol ovog vremena su izmorena lica medicinskog osoblja pod maskama. Ovo je strašno, ali znam da ćemo se jednom svi iz svega ovoga izvući kao jači ljudi. Ja sad stalno mislim na svog oca. Užasno mi je jer ga ne mogu ići vidjeti - rekao je 33-godišnji Interov ofanzivac.

Baš su njegov Inter i Juventus odigrali zadnju utakmicu Serie A prije nego je sve stalo. Nakon tog dvoboja otkrilo se da je branič torinskog sastava Daniele Rugani zaražen koronavirusom.

- Bio sam zabrinut za njega, ali već mi je druga misao bila usmjerena na moje suigrače. Bojao sam se da se netko nije zarazio. Ja nisam sreo Ruganija ni na terenu ni na putu do svlačionice.

Kako dalje? Bi li htio da se nastavi prvenstvo?

- Ne znam, imam dilemu. Svakako da bi za nas igra u lipnju ili srpnju predstavljala nešto novo na klupskoj razini. Ipak, to s obzirom na dugu stanku možda i ne bi bilo optimalno. Vidjet ćemo. U svakom slučaju, ja sada ne razmišljam o naslovu prvaka. Svi ćemo ga osvojiti jednom kad se izvučemo iz ralja te proklete korone - rekao je Candreva.

Linker
16. travanj 2024 10:40