REUTERS
PREPORODILI SE POD HRVATOM

NAVIJAČI SLAVE, HRVATSKI SPASITELJ PROŽIVIO TEŠKE TRENUTKE 'Bilo je uzbudljivo za gledanje, ali više za navijače nego za mene na klupi'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. travanj 2019. 12:44

Tri tjedna u Udineseu bilo je dovoljno Igoru Tudoru da posrnuli klub osovi na noge i praktički ga dovede u sigurnu zonu. U prve dvije utakmice nakon povratka je pobijedio Genou, remizirao s Milanom, a u subotu je nastavio pozitivan niz. Jučer je njegova momčad na domaćem terenu sa 3:2 svladala Empoli i osvojila izuzetno važne bodove u borbi za ostanak u Serie A.

Marko Pajač je za gostujuću momčad odigrao prvo poluvrijeme i zaradio žuti karton. Udinese je sad na pet bodova iznad zone ispadanja, s tim da 18-plasirana Bologna večeras igra s Chievom, dok je Empoli na 17. poziciji s četiri boda manje.

Utakmica preokreta

- Ovo je vrlo bitna pobjeda ostvarena protiv Empolija, koji se nalazi u razdoblju dobre forme, stoga čestitam momcima. Odmaknuli smo se od zone ispadanja, ali pred nama je još puno posla. Ovaj nam rezultat barem omogućava da radimo u malo opuštenijoj atmosferi, bez tolikog pritiska - rekao je Tudor.

Bio je to vrlo dramatičan susret u kojem su gosti dva puta vodili u uvodnim minutama, ali se domaćin dva puta vraćao preko De Paula, koji je zabio iz igre i iz kaznenog udarca, a konačnih 3:2 postavio je Mandragora u posljednjoj minuti prvog dijela. Udinese je u 63. minuti ostao s desetoricom nakon isključenja Zeegelaara koji je skupio dva žuta kartona unutar pet minuta, ali rezultat se do kraja nije mijenjao.

- Bila je to uzbudljiva utakmica za gledanje, ali vjerojatno više za navijače nego za mene na klupi. Igrači naporno rade. Trener može pokušati napraviti neke promjene, ali to igrači moraju prenijeti na teren i učiniti ono što vježbamo na treninzima. Vidjeli smo neke dobre stvari, neke nisu bile tako dobre. Želio bih da više imamo loptu, ali momčad se navikla na takav stil i trebat će joj malo vremena za prilagodbu - zaključio je Tudor.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 09:21