Getty Images
IZGUBILI STRPLJENJE

NAVIJAČI TJERAJU ARGENTINSKU ZVIJEZDU SA SAN SIRA! Interovi ultrasi poslali jasnu poruku najskupljem igraču kluba i upravi

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. travanj 2019. 15:58

Interovi ultrasi poslali su jasnu poruku bivšem kapetanu momčadi Mauri Icardiju - da više nije dobrodošao na San Siru.

"Nakon internog sastanka cijela Curva Nord jednoglasno je odlučila da se ponašanje devetke 'Nerazzurra' više neće tolerirati. Vjerujemo da je Icardi pokazao da nema potreban karakter, ne samo za nošenje kapetanske vrpce, nego općenito za biti dijelom svlačionice. U ovom priopćenju pozivamo Inter da poduzme potrebne mjere čim je prije moguće da ga se odstrani iz momčadi...Za nas momčad mora svakom igraču biti ispred osobnih interesa. Stav Curve Nord je da Icardi više nije dio Interove momčadi i tako će ubuduće biti i tretiran", stoji, između ostaloga, u priopćenju Interovih ultrasa koje je završilo na naslovnici ugledne Gazzette dello Sport.

Priopćenje najžešćih Interovih navijača dolazi netom nakon što je trener momčadi Luciano Spalletti bez dlake na jeziku kritizirao argentinskog napadača.

MILAN, ITALY - JANUARY 13:  Wanda Nara and Mauro Icardi attend the Serie A match between FC Internazionale Milano and AC Chievo Verona at San Siro Stadium on January 13, 2014 in Milan, Italy.  (Photo by Claudio Villa/Getty Images)
Claudio Villa/Getty Images

Njegov je javni istup uslijedio nakon nedjeljnog poraza u derbiju s Lazijom u Milanu (0:1).

Nerazzurri nisu bili previše opasni prema naprijed, jer Icardi nije bio u konkurenciji za nastup, dok je Lautaro Martinez izostao zbog ozljede. Naravno, novinare je zanimalo zašto u sastavu nije bilo Icardija, koji se prošlog tjedna priključio treninzima.

- Znam što je moj posao. Kako sada stvari stoje, zbog načina na koji se ponašao, morao je ostati izvan konkurencije, drugi su morali igrati. Možda je mogao igrati 20 ili 30 minuta, možda i poluvrijeme, ali nije u tome poanta. Moraju igrati oni koji su u svlačionici. U grupi treba postojati vjerodostojnost. Bio sam vjerodostojan u 22 godine svoje karijere, vjerodostojan sam prema mojim igračima - istaknuo je Spalletti.

A kad je već krenuo, onda je otišao do kraja i rekao sve što mu je na duši. Posebno mu je zasmetalo što je u razgovorima oko Icardijeva povratka treninzima nakon navodne ozljede posredovao odvjetnik Paolo Nicoletti.

Screenshot

- To posredovanje je ponižavajuće za navijače i sve koji vole Inter. Potreba za posredovanjem da bi netko obukao dres kluba kojeg oni vole. To je poniženje. Zar bih trebao poslati e-mailove na adrese 20 odvjetnika da ih pitam mogu li nekoga uključiti u momčad?

Spallettiju je posebno zasmetalo što je Icardi prije nekoliko tjedana od liječnika dobio zeleno svjetlo za povratak treninzima, ali je tada rekao da još uvijek osjeća bol i da će reći kad može igrati.

PARMA, ITALY - FEBRUARY 09:  Mauro Icardi of FC Internazionale reacts during the Serie A match between Parma Calcio and FC Internazionale at Stadio Ennio Tardini on February 10, 2019 in Parma, Italy.  (Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)
Alessandro Sabattini/Getty Images

- Ljudi kažu da smo gubili utakmice bez njega, a Inter s Icardijem godinama nije ušao u Ligu prvaka. Lionel Messi radi razliku, a ne Icardi, uz svo dužno poštovanje. Profesionalizam i samopoštovanje su sve. Disciplina je sve. U karijeri sam udaljavao igrače iz momčadi i za mnogo manje stvari. - podvukao je Spalletti.

Linker
19. travanj 2024 01:27