Alessandro Sabattini/Getty Images
NEOPREZNA IZJAVA

'ON JE CRN, ŠTO DA KAŽEM?' Rasistički komentar Brescijinog predsjednika vezan uz Marija Balotellija glasno je odjeknuo, u klubu ga pokušali 'spasiti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. studeni 2019. 20:20

Massimo Cellino, predsjednik talijanskog nogometnog prvoligaša Brescije, dao je rasistički komentar vezan uz napadača svog vlastitog kluba Marija Balotellija.

Balotelli je propustio nedjeljni okršaj Serie A protiv Rome nakon što ga je trener Fabio Grosso ranije izbacio s treninga.

"Što želite da kažem o njemu. On je crn, što da kažem. Radi na sebi, ali ima puno poteškoća", rekao je Cellino, očito aludirajući na rasistička vrijeđanja koja je Balotelli pretrpio ranije ovog mjeseca tijekom utakmice u Veroni.

"Trener je u cijeloj priči pogriješio jer je razgovarao samo s Balotellijem, a ne sa cijelom momčadi. Kupio sam ga jer sam mislio da nam može donijeti dodanu vrijednost, a umjesto toga se pokazuje kao slabost zbog preeksponiranosti u medijima. Mora dati odgovore na travnjaku, a ne putem društvenih medija", dodao je Cellino.

Nakon što je ovakva izjava glasno odjeknula u talijanskim medijima, oglasili su se iz Brescije službenim priopćenjem.

"Što se tiče izjave predsjednika Cellina o našem igraču Mariju Balotelliju, očito je riječ bila o paradoksalnoj šali pogrešno protumačenoj, a koja je izrečena s namjerom da se zaštiti našeg igrača od pretjerane medijske izloženosti", poručili su iz Brescije.

Linker
22. travanj 2024 22:35