REUTERS/Alessandro Garofalo
PROGLAŠEN IGRAČEM UTAKMICE

'PERIŠIĆ JE INTEROV IGRAČ ODLUKE' Mediji i trener hvale hrvatskog reprezentativca: Evo kako je on sam komentirao golčinu koja je oduševila Talijane

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. listopad 2017. 09:46

Nogometaši Intera nastavili su sa sjajnim igrama i rezultatima u Serie A. Sinoć su na gostovanju kod Verone u sklopu 11. kola slavili s 2:1 i upisali devetu pobjedu zahvaljujući Ivanu Perišiću.

Hrvat je maestralno u 67. minuti s ruba šesnaesterca potegnuo svojom slabijom, desnom nogom i pogodio rašlje Veroninog gola. Bio mu je to prvi gol nakon 786 minuta igre i četvrti ovosezonski. Prethodno je zabio Crotoneu još 16. rujna.

Gazzetta dello Sport proglasila je Perišića igračem utakmice dodjelivši mu sedmicu.

"U 67. minuti iskoristio je pogrešku Veronine obrane nakon kornera i otključao njihov gol topovskim udarcem desnicom. Perišić je Interov igrač odluke, odmah iza Icardija", piše između ostaloga Gazzetta.

I Interov trener Luciano Spalletti imao je riječi hvale za Perišića.

"Imamo sjajne bočne igrače, a osobito Perišića koji je cijelu utakmicu pokrivao 80 metara terena. Daje obrani puno vremena da se posloži i onda je jednako eksplozivan u napadu", komentirao je Spalletti koji je zasad s 'Nerazzurrima' osvojio 29 od 33 moguća boda, što je novi klupski rekord i više od trenera koji su Interu donosili 'scudetta', Josea Mourinha (najbolji učinak nakon 11 kola 28 bodova) i Roberta Mancinija (najbolji učinak nakon 11 kola 27 bodova).

I sam Perišić komentirao je postignuti pogodak: "Moji suigrači i trener zatražili su od mene da pucam i desnom nogom. Bio je to dobar udarac i sjajan pogodak".

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
25. travanj 2024 00:29