Giuseppe Bellini/Getty Images / Getty Images
POVRATAK U PRVU LIGU

PO PRVI PUT U POVIJESTI - DVA HRVATA U JEDNOJ OD NAJJAČIJIH LIGA SVIJETA Ivan Jurić dobio možda i najteži zadatak u talijanskoj ligi sljedeće sezone

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. lipanj 2019. 18:49

Po prvi puta u povijesti Serie A, od danas u talijanskoj nogometnoj ligi rade dva hrvatska trenera.

Nakon što je Igor Tudor prije tri mjeseca preuzeo Udinese i serijom dobrih rezultata ga uspio zadržati u prvoj ligi, danas je objavljeno kako je novi trener Verone postao Ivan Jurić.

Hrvatski trener tako je i službeno preuzeo novog prvoligaša koji je preko doigravanja izborio povratak u Serie A.

Zanimjivo, klub je odlučio raskinuti suradnju s trenerom koji je Hellas Veronu uveo u prvu ligu Alfredom Agliettijem, a za njegovog je nasljednika imenovan je 43-godišnji Splićanina koji je bez angažmana od prosinca prošle godine kada je napustio Genou.

Jurić će u novome klubu imati samo jedan zadatak, vjerojatno najteži u dosadašnjoj nogometnoj karijeri - zaržati Veronu u prvoligaškom društvu.

TURIN, ITALY - OCTOBER 20:  Head coach Ivan Juric of Genoa issues instructions during the Serie A match between Juventus and Genoa CFC at Allianz Stadium on October 20, 2018 in Turin, Italy.  (Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images)
Tullio M. Puglia/Getty Images

Hrvatski stručnjak dosad je radio u Mantovi, pa mladoj momčadi Genoe, a na klupu prve momčadi Genoe dolazio je u čak tri navrata, u razdoblju od lipnja 2016. do prosinca 2018. godine.

Najveći uspjeh je ostvario s Crotoneom s kojim je u sezoni 2015./16. osvojio Serie B.

Linker
18. travanj 2024 16:19