MARCO BERTORELLO / AFP
GAZZETTA OBJAVILA PLAĆE HRVATA

POGLEDAJTE KOLIKO ZARAĐUJE BROZOVIĆ, ODMAH U STOPU SLIJEDI GA DALIĆEV ADUT Odbačeni Vatreni ima plaću kakvu mnogi u reprezentaciji mogu samo sanjati

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. travanj 2020. 01:14

U klubovima talijanske Serie A nastupa 59,7 % stranih igrača, a među njima su i devetorica hrvatskih nogometaša. Nije veliko iznenađenje podatak da je među njima najbolje plaćeni pojedinac standardni veznjak Intera i hrvatske nogometne reprezentacije Marcelo Brozović, koji je nedavno postao i jedan od kapetana Nerazzurra. Njegov ugovor s Interom vrijedi do 30. lipnja 2022. godine, a godišnje je plaćen tri i pol milijuna eura, tvrdi La Gazzetta dello Sport.

Dvojica hrvatskih nogometaša iz najbolje talijaske lige zarađuju tek nešto manje od Brozovića. Njegov reprezentativni kolega, napadač Ante Rebić, u Milan je stigao na dvogodišnju posudbu iz njemačkog bundesligaša Eintrachta, a dogovorio je godišnju gažu od tri milijuna eura s Rossonerima.

Rebić prema tome zarađuje dvostruko manje od najbolje plaćenih Milanovih pojedinaca, Donnarumme i Ibrahimovića. Jednaki godišnji iznos ima i bivši hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić, i on godišnje zarađuje tri milijuna eura u dresu Rome, u kojoj je na posudbi iz madridskog Atletica, prema ovim podacima.

Još dvojica hrvatskih igrača na Apeninima su imali godišnje ugovore vrijedne više od milijun eura. Veznjak Marko Rog u Cagliariju ima ugovor na milijun i pol eura godišnje, dok Mario Pašalić u Atalanti prihoduje 1,3 milijuna eura u 12 mjeseci. Dakako, ovi iznosi će zbog prisilne stanke u prvenstvu biti revidirani i smanjeni za aktualnu sezonu u vjerojatno svim klubovima Serie A...

Linker
18. travanj 2024 05:07