Marco Luzzani/Getty Images
POČETAK NOVE ERE

PREKRETNICA ZA ANTU REBIĆA Dobio veliki kompliment od čovjeka u čijoj je nemilosti bio; ZLATKO DALIĆ 'Pa prvi put je to igrao...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. siječanj 2020. 12:30

Svoju najbolju utakmicu u dresu Milana odigrao je Ante Rebić u sklopu 20. kola Serie A u kojem je njegova momčad došla do dramatične 3:2 domaće pobjede protiv Udinesea.

Ušao je Rebić na poluvremenu, te je s dva gola donio važno slavlje 'Rossonerima'. Zabio je hrvatski reprezentativac u 48. minuti za 1:1, a onda u zadnjim trenucima susreta za pobjedu 3:2.

Nakon susreta zaslužio je pohvale trenera Milana Stefana Piolija koji je objasnio zašto ga je uveo u igru.

"Uveo sam igrača poput Rebića jer sam mislio da on može donijeti promjenu ritma i zaslužuje pohvale i priznanje za svoj utjecaj", rekao je Pioli.

"Imam 19 igrača koji konkuriraju za mjesto u prvoj momčadi i koji čekaju da ih se izabere. Na njima je da se nametnu. Sada je na nama da ovako nastavimo i siječanj će biti vrlo važan za našu budućnost", dodao je Pioli, čija je momčad slavila u tri zadnje utakmice u svim natjecanjima, a s pobjedom se popela na osmo mjesto na ljestvici s 28 bodova.

Do ove utakmice Rebić je za Milan u osam utakmica Serie A bio bez postignutog gola uz svega 176 minuta igre, a nagađalo se da ni9je baš miljenik trenera Piolija. Upravo bi ova utakmica mogla biti veliki preokret.

Dalić: Nikad nisam sumnjao u Rebića, nadam se da će biti još i bolji

Zlatko Dalić nedjelju je proveo u Livnu kod roditelja, tijekom ponedjeljka vraća se u Zagreb, vjerojatno će uskoro biti definitivno jasno i što se tiče prijateljskih utakmica reprezentacije u ožujku. Izbornik se sprema tijekom proljeća obići reprezentativce, a nazvali smo ga zbog velike utakmice za Antu Rebića. San Siro je skandirao njegovo ime, s dva gola donio je Milanu bitnu pobjedu nad Udineseom koja je burno proslavljena.

- Znate da nikad nisam sumnjao u Rebića, stalno ga branim i s pravom forsiram. Ne zato što je on moj ljubimac, nego s jakim razlogom. On je čovjek moji može sve riješiti. Sposoban je jednim potezom sve napraviti. No, kod nas, čim neko vrijeme nije igrao, već se priča da ne valja, da je ovakav ili onakav, srećom pa ja to ne slušam - kazao nam je Dalić.

Rebićeva se pozicija preko noći promijenila, sada je bitno da nastavi na isti način, da do Eura ima pristojan natjecateljski ritam.

- Dobro znam što može, ima moje puno povjerenje. Koliko god se neki upinjali u Hrvatskoj da ga ocrne, guram ono što vidim. A mislim da vidim dobro - dodao je izbornik.

Milan igra promjenjivo…

- Rebić je prvi put igrao na svojoj poziciji, polulijevo. Nije stavljen centralno u špicu, nego da s lijeve strane ulazi unutra, a tu je najjači. To je njegova kvaliteta.

S Udineseom je imao tri uspješna driblinga iz tri pokušaja, dao dva izvrsna pasa za suigrače koje nisu zabili, imao još dva šuta… Mnogo je toga napravio u 45 minuta, bio je vrlo koncentriran. Prvi je zabio desnom, drugi lijevom nogom sa stilom. Na SofaScoreu imao je ocjenu 8,8.

- Nadam se da će biti još bolji - zaključio je Dalić.

Linker
25. travanj 2024 08:56