Paolo Bruno Getty Images
GROMOGLASNA PORUKA

'PRESTANITE ŽIVJETI U ILUZIJAMA, NIŠTA NEĆE BITI KAO PRIJE!' Talijanski ministar sporta oštro odgovorio svima koji bi igrali: 'U travnju nema sporta!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. ožujak 2020. 14:40

Izjava talijanskog ministra sporta dade naslutiti da od nogometa u većem dijelu svibnja. barem što se te zemlje tiče, neće biti ništa. Vincenzo Spadafora kaže, a mediji na Čizmi prenose, najavljuje produljenje mjera koje su zasad na snazi do 3. svibnja.

"Nogomet se neće započeti tog datuma. Momčadi iz Serie A već su pogriješili kad je bilo vrijeme za zaustavljanje. Moraju shvatiti da ništa neće biti kao prije - rekao je talijanski ministar u intervjuu za La Repubblicu.

Što to konkretno znači za čitav sport u zemlji koja je najteže pogođena pandemijom koronavirusa?

- Predložit ću produljenje blokade sportskih natjecanja na svim razinama za cijeli travanj, a tu mjeru proširit ću i na treninge na koje nismo intervenirali jer još uvijek postojala mogućnost održavanja Olimpijskih igara - nastavlja Spadafora.

Naznačio je da bi javnost trebala podjednako gledati na sve sportove.

- Sport nije samo nogomet i nogomet nije samo Serie A. Dat ću izvanredan plan od 400 milijuna eura osnovnom sportu, amaterskim udruženjima na teritorijima, onima za koje sam siguran da će biti među pokretačima preporoda. Veliki klubovi žive u snovima, preko svojih mogućnosti, počevši od milijunskih plaća igrača. Oni moraju shvatiti da nakon ove krize ništa ne može više biti kao prije - veli Spadafora.

Linker
25. travanj 2024 06:59