Jakov Prkic / CROPIX / CROPIX
MLADA NADA

PRORADILO HAJDUKOVO ČUDO NA ČIZMI Prvi put dobio 90 minuta i odmah zabio: 'Nagradilo me strpljenje, rad i volja, sve je sad došlo na naplatu'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 30. svibanj 2017. 10:10

Andrija Balić (19) postigao je u nedjelju prvi svoj pogodak u Serie A u dresu Udinesea. Bila je to golčina, odmjereni udarac sa 16 metara u rašlje za 4:1 u utakmici u kojoj je mladi Balić odigrao prvi put svih 90 minuta u talijanskoj ligi.

Bio mu je ovo četvrti nastup, nedavno je upisao prvi nakon dugoga perioda na klupi, a sada je odigrao četiri zadnje utakmice u veznom redu kod trenera Luigija Delnerija. Slične golove postizao je Balić u dresu Hajduka, a sad je zabio fenomenalan pogodak Interu na San Siru koji je u konačnici slavio 5:2.

- Presretan sam zbog gola, dočekao sam ga napokon. Nagradilo me strpljenje, rad,trud i volja otkako sam u Italiji te je evo sad došlo na naplatu - javio se Balić kojemu stižu čestitke sa svih strana. - Bilo je dosta poruka, svi čestitaju, daju podršku.

Delneri čestitao

Nakon utakmice pohvalio ga je i trener Luigi Delneri...

- Bio je zadovoljan kako sam odigrao, čestitao mi je na pogotku, ali ništa posebno, ipak smo izgubili.

Bila mu je ovo prva utakmica u kojoj je odigrao svih 90 minuta, a zadnje kolo Serie A u ovoj sezoni posebno će pamtiti po tom pogotku. Nije imao poteškoća s jakim ritmom Serie A, jer su ga u klubu pomalo pripremali za sve veće napore.

- Istrčao sam stvarno dobro, fizički sam se osjećao odlično i nisam imao problema izdržati taj ritam, jer sam zaista spreman.

Prvo odmor pa rad

Na istoj utakmici zabili su još dvojica Hrvata, najprije je pogodio Ivan Perišić, a potom i Marcelo Brozović što je svojevrsni raritet. Nije nakon susreta stigao puno popričati s njima...

- Zadržali smo se malo u razgovoru, oni su išli svojim putem nakon utakmice, tako da nije bilo puno vremena.

Udinese je bez problema zadržao status u Serie A, stabilan su klub... Gdje Balić sebe vidi u idućoj sezoni?

- Najprije ću se dobro odmoriti, a nakon toga krenuti još žešće s radom, nametnuti se i izboriti svoje mjesto u prvoj momčadi.

Linker
20. travanj 2024 01:22