Marco Bertorello / AFP
ČESTITAO MU I IBRA

REBIĆ ZAPALIO TRIBINE, A ONDA POTRČAO U ZAGRLJAJ ZVONI BOBANU Provala emocija na prepunom San Siru, hrvatski napadač otkrio što se promijenilo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. siječanj 2020. 17:32

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić postigao je prve pogotke u ludom preokretu protiv Udinesea na San Siru. U sklopu 20. kola Serie A Rossoneri su opet loše otvorili susret i na poluvrijeme otišli s jednim golom u mreži koji je postigao Stryger Larsen već u šestoj minuti.

U drugome dijelu ulazi hrvatski napadač umjesto Giacoma Bonaventure i već nakon tri minute postiže svoj prvijenac u milanskome dresu. Theo Hernandez donio je prednost domaćinima pogotkom u 72., međutim u 85. minuti napadač Udinesea Kevin Lasagna poravnava na 2:2.

Točku na "i" dramatične završnice postavlja Ante Rebić svojim drugim pogotkom u posljednjim sekundama utakmice, u trenucima kada je sudac Pairetto već namjeravao odsvirati kraj. Tribine milanskog stadiona proključale su nakon spektakularnog solo-prodora i sjajnog pogotka.

"Zadovoljan sam, napokon sam dokazao što mogu i najvažnije je da smo upisali nova tri boda. Sada samo tako moramo nastaviti", izjavio je Vatreni za DAZN.

Prokomentirao je i treću uzastopnu pobjedu Milana u ovosezonskoj Serie A te talijanskome Kupu:

"Sada imamo trojicu važnih igrača, to su Zlatan Ibrahimović, Simon Kjaer i Asmir Begović. Oni nam mnogo pomažu i dajući nam savjete kako se postavljati na terenu. Mi njihove sugestije provodimo u igri, a rezultate možete vidjeti i sami. Ne želim sada pričati o našim ciljevima do kraja sezone. Moramo ići utakmicu po utakmicu, skupljati bodove i fokusirati se", zaključio je Rebić.

Koliko su mu ovi golovi značili, pokazao je odmah nakon što je sudac označio kraj dvoboja. Ante je potrčao u zagrljaj svome zaštitniku i velikom uzoru Zvonimiru Bobanu, koji ga je ljetos i doveo iz Eintrachta na posudbu na San Siro. Hrvatski se napadač dugo tražio, čini se da period prilagodbe na talijanski nogomet i dalje traje, no sva je prilika da će ga nakon nedjeljne izvedbe protiv Udinesea trener Stefano Pioli u budućnosti češće koristiti, bok uz bok slavnome Zlatanu Ibrahimoviću.

Linker
27. travanj 2024 02:42